ANNIEBO

Min stora dag

Kategori: cancer

Äntligen en dag av njuta i solen.... 30 grader varmt och jag njuter fortfarande.
Sambon tog med Storasyster och Lillasyster till stranden och de badade ett par timmar och Mellanbror satt på altanen och lekte med bilar och jag solade och läste en bok. Kan livet vara mycket bättre än så???

Efter den mminimala middagen så åkte vi till grannarnas stuga och fick ett glas vin och snackade skit, inte var det igår heller. Det är så underbart att vara hemma !!!

Eftersom morgondagen tycks ska bli lika fin som idag så gäller det att leta fram en god bok att ha till hand i morgon. Fick en av Sambons kusin när de var här och det är den som kommer att vara med mig imorgon....

Storasyster mår bra och jag hoppas att det får fortsätta så resten av tiden hemma.
Idag ringde en vänlig kvinna från " Stiftelsen min stora dag " och berättade att Storasyster skulle få Sin stora dag, så nu klurar hon på vad hon ska önska sig...
Nu lutar det åt en TV till sitt rum

Stiftelsen Min stora dag  hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar...


Två galna syskon på B3


En liten sjöman...

Gassande sol & utflykt för vissa

Kategori: cancer

Det blir så påtagligt hur vi även denna sommar blir avstulna sommarslappet och slappandet i en solstol när man lämnar avdelningen och kommer ut i 29 gradig hetta och massa glada människor.

Sambon har blivit medtagen på Wheels här i Umeå idag av systers sambo. massa bilar och framförallt amerikanare tror jag om jag inte fattat helt fel.
Bra initiativ från honom eftersom sambon annars kan ha lite svårt att lämna Storasyster...
Hoppas att de har en underbar dag.

Jag och Storasyster är kvar med cytt som går. Vi ska få besök av Syster och hennes barn.
Den här veckan har gått otroligt fort trots att söndag och måndag var de värsta dagarna i mitt liv.
Måndag var min underbara kusin här och tog hand om Storasyster.
Tisdag smet vi iväg med kusinen till en stuga som vi har fått lov att vara i hur mycket vi vill i sommar av min andra kusin här i Umeå. På kvällen kom Syster med jordgubbar.
Onsdag kom Storasysters bästa vän och stannade till 22.
Torsdag åkte jag och handlade och sen var kusinen här en stund...
Fredag var mormor och farmor Mellanbror och lillasyster hit

På söndag natt kommer cytten att vara klar så tidigt på Måndag morgon åker vi hem  !!!!!!!!

Tänker på llt som vi hade ogjort hemma, men som vi skulle hinna med innan sommaren var över. Inga stora saker men som att olja in bron och altanerna, bygga planket bakom grussektionen och våra stackars köksmöbler som inte är klara än...... Får väl se vad som blir gjort i veckan som kommer...

Det Värsta tänkbara har hänt

Kategori: cancer

Det här inlägget är ett inlägg som jag ALDRIG trodde att jag skulle behöva göra.

I lördags kväll hade Storasyster jätte ont vid örat där de tog biopsin, så vi fick åka in på sjukhuset. Hon blev insatt på antibiotika och läkarna i Umeå ville att vi skullr komma ner så de fick se om det behövdes tömmas ut om det var någon vätska som låg bakom smärtan.

På söndag em kommer vi till Umeå och kl1900 får vi träffa vår läkare som kommer in till oss och sätter sig på en stol, sköterskan på en annan.

- Vi har fått svaret på biopsin och det finns cancer kvar i knölen...
- Cytostatika kommer att påbörjas på tisdag eller senast på onsdag.

Jag hamnar i nån form av apatiskt tillstånd där tystnad och hysteriskt gråt varvar varandra.
Det hör var det absolut värsta tänkbara som kunde hända...

Jag är såå rädd att hon inte kommer att klara det här.
Det vi hoppas på och som är vår chans är att tumören krymper med cytten så pass mycket att de kan operera den
Idag går det inte att operera bort den...

Jag fattar inte hur vi ska orka gå igenom det här en gång till och med de här oddsen känns det inte så hoppfullt, men så länge läkarna tror på det dom gör måste väl vi oxå göra det.
Fasar bara för den dagen då de kommer in och säger att
- Det finns inget mer vi kan göra, vi har gjort allt vi kan.

Håller alla tummar och försöker hålla mig vid liv.

Kram

Glad Midsommar

Kategori: Allmänt

Att det är midsommarafton i dag det vet nog alla, men det tragiska i och med det är väl att nu vänder det. Mörkret kommer tillbaka och med det så är också Hösten snart här..... Det lät väl possitivt ?!

Jag ser faktiskt fram emot både Juli Augusti och September... De 2 sistnämnda är nog egentligen mina favoriter på året.

I veckan som kommer så åker jag och Sambon på en EGEN semester till hans kusiner i Örebro. De är här uppe hos oss just nu och vi åker gemensamt söderut på måndag, mest troligt.
Ska bli riktigt skönt att göar den resan, det har inte varit mycket man kunnat planera det senaste året, så att vi har kunnat planera och som det ser ut nu också kunna genomföra den känns både skummt och roligt.

På vägen hem sen så kommer vi nog att stanna till i Uppsala. Det finns något i den staden som jag verkligen fastnade för när vi var där i höstas...Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, mer är att det var en mysig stad med många fina parker...

Annars så händer det inte mycket här. De projekt som står på tur får någ vänta ett tag till, varken lust eller tid finns för tillfället.
Våra stackars köksmöbler som ska målas om är än så länge bara slipade och jag är SÅÅ tacksam att jag sluppit det jobbet. Dammit och tålamodsprövande, men Sambon har gjort underarbetet BRA och jag är övertygad om att det kommer att bli ett bra slutresultat!   

Ha en riktigt skön Midsommarafton

Storasyster sover ...

Kategori: Allmänt

Storasyster sover nu och väntar på att biopsin och det andra som skulle göras snart är klart så vi får henne tillbaks...
Det finns sog ingen väntan som är så lång som den här. Hoppas bara att svaret på den här biopsin är lika bra som den förra.

Hittade de här plåstren och blev sugen på att skaffa, men samtidigt slogs jag av en tanke på hur otroligt fort de skulle ta slut. Inte pga. skador som kommit utan kanske mer pga små  små små pyttesår som MÅSTE plåstras om mest pga av motivet.

Plåstren finns här 

Hoppas på Tur

Kategori: Jag tävlar

Hos bloggen skönt hemma kan du  tävla om en snygg bricka från Spira. Det har jag gjort och hoppas på att en grön ska bli min...

Tävla du med.


Nytt i köket

Kategori: köket

Japp vi har slängt ut vårt gamla  köksbord och tillhörande stolar.
Vi har raskt övergått till de lite mer barnsliga stadiet.


Barnen älskar det och till och med havregrynsgröt blir en fröjd att äta..


Det är lite trångt, men vi äter i omgångar...

Köksbordet står i ett garage och väntar på att få bli slipat och målat vitt... Tänkte hinna det innan midsommar, så när vi kommer hem från Umeå på tisdag gäller det nog att lägga på ett kol...

Ny biopsi blir på tisdag och då kommer även PEGen att åka.
Känns riktigt bra att äntligen få börja plocka bort saker från Storasyster så att hon får bli mer som en vanlig 7 åring ska vara. Att inte ha slangar kommer dessutom att underlätta vid sommarens badaktiviteter. Storasyster har å andra sidan inte klagat en enda gång på att ha de, men vad har hon haft för val ?!?! 

Dessutom kommer Lillasyster att få plocka bort gipset på fredag, så det här är stora " Ta bort veckan " för oss.

Nyplanterat

Kategori: Trädgård

Så här ser det ut på gården efter att jag planterat ett träd och slängt ut lite ( hmm) grus...
Ni minns före..


Nu


Längst ytterkanten ska vi bygga någon form av plank, dels för vindskygg, men mest för att det inte ska se så öppet ut. Tanken är att det så småningon ska komma någon form av bänk dit, men jag vet inte vilken typ. 
Något sånt här skulle jag kunna tänka mig.
 

När vi ändå är i trädgården så slänger jag in lite fler bilder...
Nyplanterade rosor


Hoppas att de kommer att blomma lika vackert som jag tänkt mig....

Än finns det mer att ta tag i ute, men jag har ingen lust att göra det när det är 10 grader ute och om det nån gång blir varmare så kommer det garanterat att storma när jag går ut...
Bla. ska maskrosorna hamna i krig med mig, mer bark ska hällas ut, 4 st granar som är mer eller mindre döda ska bort och nytt sättas ner... Staket ska målas och brädor bytas ut, altanerna ska oljas... De vanliga sommar sysslorna med andra ord.
Hoppas på en varm dag snart så jag kan sätta igång.

Aaaa tjoo

Kategori: Trädgård

Prosit...
Fy jag känner mig helt täckt av damm... Framför allt på insidan av min arma kropp.
Vad som ligger bakom detta konstanta nysande är att jag idag har rensat och sorterat och slängt på vinden.
Mari-Louise och Marlene från " Rent hus " skulle vara imponerade.
Denna storrensning görs varje vår och varje år är jag lika förvånad och undrande över hur allt skräp hamnar där uppe, för inte är det väl såå mycket som vi bär upp??? 

En full släp med skrot och 8 kartonger med loppis grejer som i år INTE ska tillbaka upp på vinden utan det som inte blir sålt kommer att få åka rakt till myrorna efter avslutad Loppissäsong.

En hel del av barnens avlagda leksaker har oxå hamnat där uppe under åren.... Idag gjorde jag slag i saken och sorterade det hela, Lego med Lego, småbarnssaker med småbarnssaker, dockkläder för sig, ja ni fattar va?!
Känns riktigt bra att ha det gjort, men något som verkligen hade samlat damm genom åren var alla gossedjur som ligger där... Efter kaffepausen tog jag tom. på mig mun/näs skydd för att inte nysa ihjäl mig...

har i veckan även hunnit med att påbörja ett projekt ute i trädgården oxå.


Området bakom de vita plattorna och hela vägen till vänster är det som är på börjat. Buskarna är flyttade till stugan och nytt är planterat. Bild kommer kanske redan i kväll...
Riktigt kul ar det iallafall...
Nu dags för Sommarparty på dagis.