ANNIEBO

Falksalt

Kategori: Allmänt


Jag ska fatta mig kort innan det blir dags att väcka familjen för att påbörja vår resa till Uppsala.
Är inte så jättesugen på att sätta mig i ett flyg idag, det blåser hur mycket som helst, men jag får väl tro att piloterna inte tar några risker vad gäller flygväder... ( eller vad säger du , Pappa ; ) )

Hur som helst. Jag har tittat hur många gånger som helst på Falksalts smaksatta salt när jag varit och handlat och i lördags lyxade jag till det och köpte Flingsaltet SMOKE.
Ångrar mig inte en sekund. Det både luktar gott och smakade utsökt. Lite rökigt och gott.

Rekomenderar er att testa. Kommer helt klart att köpa fler smaker.

Ha en underbar vecka. Jag är tillbaka på Fredag.
Kraaam

Morgonsvammel

Kategori: cancer

Hjälp vad jag sover dåligt nu för tiden. inatt har jag varit vaken mellan 23 och 02.30 och jag bara ligger där och är inte ens trött. Jag som annars behöver minst 8 timmar sömn / natt.
Vad är det som händer?? Det är inte heller fösrta natten jag beter mig så här utan det har pågått i 3 veckor.

Den här veckan som snart är slut har jag och Storasyster varit i Uppsala. Nu har vi avancerat och bor inte längre på Hotell utan nu får vi bo i en av Barncancerföreningens lägenheter som ligger centralt och är hur fin som helst. Allt finns i den och vilken skillnad att bo i en 2:a istället för i ett litet hotellrum. Men den största fördelen är nog känslan av frihet som det innebär. Det känns riktigt lyxigt att få äta hemmalagad mat istället för att äta ute varje dag, lunch & middag. Kan vara skoj ibland, men man tröttnar snart.
Ska ta lite kort i veckan, kameran har inte varit med ner de senaste 4 veckorna.

Imorgon åker vi ner för sista v strålning. 7 veckor har vi tillbringat i Uppsala när det är klart och jag måste säga att trots omständigheterna så har jag verkligen trivts bra där.
Imorgon följer även Mellanbror och Lillasyster med, så veckan är planerad in i minsta detalj. Bad, bio, besök och stockholmsvisit ska hinnas med på 3 dagar. Måndag och fredag räknar vi som resedagar och då brukar det inte bli annat än strålning och lekterapi som hinns med...Måste bara visa er den här underbara parken som vi går igenom så gott som dagligen. Botaniska trädgården , den ligger alldeles bredvid huset där Storasyster strålas och är en underbar genväg till Ackis. Den var vacker i Augusti när jag såg den första gången, men det är såå mycket vackrare nu när hösten har svept in och färgat allt rött gult och orange...

Färdig svammlat för nu.
Kaffet väntar.

Boktips

Kategori: Allmänt

Omslagsbild: ISBN 9789185499090, Tille-Lille : mamma Therese Vestlunds dagbok om sin döende baby   Omslagsbild: ISBN 9789170013317, Anna, min älskade   Omslagsbild: ISBN 9789170023613, Mamma sa att jag var sjuk   Omslagsbild: ISBN 9789172638785, El Choco : svensken i Bolivias mest ökända fängelse   Omslagsbild: ISBN 9789185625710, Hemlös - med egna ord. Texter av hemlösa människor 1997 - 2007

Jag är egentligen en deckarbrud, men på sistone har jag läst en hel del sanna historier oxå och de här 5 tycker jag är väl värda att läsa...

Tille-Lille
Första dagen hemma från BB upptäcker Therese Vesterlund
en blåsa på sin nyfödde son Tilles rumpa. Ingen anar då att det är det första symptomet på en
dödlig sjukdom.
Efter att ha besökt 15 läkare får föräldrarna chockbeskedet att deras son har hudsjukdomen EB, av den dödliga varianten Herlitz. Therese Vesterlund börjar skriva dagbok på nätet om Tille, en dagbok som följs av 100 000-tals läsare i Sverige och resten av världen. I denna bok har Th erese sammanställt hela den gripande dagboken där man kan följa Tilles kamp mot sjukdomen ända tills han stilla somnar in på påskaftonen, bara sex månader gammal.

Anna min älskade
Det är sommar och solen steker över Stockholm. I Midsommarkransen sitter Marcus och Anna i sin lägenhet med persiennerna neddragna. De har just fått veta att Anna har cancer. Livmoderhalscancer. En cancerform där dödligheten är en på tre. Kommer Anna att dö, tjugonio år gammal?

Anna, min älskade är en drabbande och sorglig berättelse- byggd på egna erfarenheter- om ett ungt pars kamp mot cancer och barnlöshet. Men mest av allt är det en bok som skänker både hopp och tröst och som aldrig tillåter oss att tvivla på kärleken.

Mamma sa att jag var sjuk
Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy, förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.

Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon undkom sin mors dödsbringande galenskap och byggde upp en ny identitet som en levande, frisk ung kvinna.

El choco
"Jag är ledsen min vän", sa mannen och skakade lite sorgset på huvudet, "men jag tror inte du kommer att överleva här inne."

27-årige Jonas Andersson från Kungälv hade i ett desperat försök att bli av med sina skulder erbjudit sig att göra en affärsresa till Bolivia. Han åkte fast på flygplatsen med nästan tre kilo kokain i väskorna och hamnade på det ökända fängelset El penal de San Pedro, 3 600 meter över havet i Bolivias huvudstad La Paz.
På San Pedro sitter stora knarkhandlare i rymliga tvåvåningsceller med eget kök och badrum, medan fattiga småtjuvar trängs med varandra i iskalla, små betongutrymmen på andra sidan väggen. Över 100 barn bor med sina fäder i cellerna och massor av människor hålls inlåsta i flera år utan att de har fått någon dom.
Det finns inga lås på cellerna eller vakter på avdelningarna. Tillgången på kokain är obegränsad och nästan alla bär vapen.
Jonas Anderssons första tid blev en kamp för livet. Han blev överfallen fler gånger än han kan minnas och tvingades bevittna hur flera fångar knivskars till döds eller torterades av andra fångar.
Men de kaotiska åren på San Pedro blev ironiskt nog också vändpunkten i hans liv. Det var här han slutade med droger, det var här han gifte sig och det var här han blev pappa för första gången.

Hemlös med egna ord
Raine Gustafsson väcks halv åtta i ett cykelrum av att en kille hämtar sin cykel. »Är det ok att jag sover lite till?« frågar Raine. »Det är lugnt«, svarar killen. Så Raine ligger kvar till halv ett. Susanna Berner ligger på rygg i solskenet i en hamn och vet att hon inte bara är mamma - hon är skitfull också. Tommy Erlholt kommer ihåg hur han bara grät när han hamnat på fosterhem, efter att pappan krossat familjen med »knytnävar, knivar, pistoler, sprit och fyllkompisar«.

Hemlös - med egna ord är ett unikt dokument. Texterna har publicerats i gatutidningen Situation Sthlm. De handlar om lycka, längtan, misslyckande, sorg, död, missbruk, kärlek, saknad, skuld och frihet. Och om tio år av hemlöshet.


Hoppas ni ger nån av dem en chans.

Om ni läst dem, vilken är er favorit ?

Bokbeskrivningar från bokus.com

Veckans projekt

Kategori: Hall 2

Nu mina vänner ska ni få se vad jag pysslat med i veckan.
jag har ju som jag sagt tidigare rensat upp i en del garderober, varit 4 ggr till Myrorna och sedan gjort mig av med dokumentskåpet vi haft nere tidigare.
Hann i min iver inte ta nån bra före bild, men jag hittade en gamal, så ni får iallafall se färgerna vi haft nere tidigare.
Håll i er

 En vit strukturtapet med rosa och blå inslag i. Har suttit sen vi flyttade in för 8 ½ år sedan.

Plus en ljus terakotta färgad tapet som jag tyckte var " så snygg " när vi flyttade in för " den passade så bra till furu" ?!?
Vad ska man säga? Smaken förändras...

Där datorn har vilat har vi haft ett stort hörnskrivbord som bara samlar damm och som inte fyller nån funktion
Nu ser datahörnan ut så här


Bordet är sågat av och väggarna är målade vita, de som förrut var terakottafärgade.
Tapeten som var vit förut är nu tapetserad svart och inte grå/blå som den ser ut på den här bilden.


Bänken från Jysk som jag skrev om sist är inhandlad och monterad.
Jag är än så länge mycket nöjd med den.

Under trappen har jag ställt en gamal fåtölj från min farmor. Tycker den är härligt grön
Sen har jag klistrat på väggen mellen tjejernas rum


Det blev verkligen en stor förändring.
Sambon blev glatt överraskad när han kom hem från uppsala igår och fick se vad jag ägnat veckan med att göra.

Idag fyller Mellanbror 4 år
GRATTIS

Ut med det gamla...

Kategori: AllmäntIgår rensade jag med hjälp av min mamma i torkrummet och andra delar av nedervåningen. Det mesta var i sånt skick att jag kunde köra det vidare till Myrorna. Skönt att slippa köra till skroten, det är INTE mitt favoritställe. Har iofs aldrig behövt åka dit heller, men nog är det enkelt med Myrorna när man bara kan lämna in saker utan att behöva sortera upp det i olika högar.
Sen på kvällen hade mamma börjat rena ur ytterligare en garderob och det visade sig att det mesta i den var bara skrot. Gamla gardiner som jag inte ska använda de närmsta 20 åren, så idag blir det ytterligare en tur till Myrorna.

Fick Jysk bladet igår och jag brukar av princip inte handla där, men en granne till mig har köpt byrån på bilden och hon är nöjd med den och den känns inte så skruttig som en del andra möbler kan vara där, så jag funderar på att köpa den och slänga ut det gigantiska dokumentskåpet vi har här vid datorn...
Kan bli bra med en vit sån tror jag.

Nån som har nån annan åsikt om denna möbel?!

Golv

Kategori: VardagsrumVisst är det här golvet snyggt !!
Plastgolvet Vacano Black från Tarkett skulle jag vilja ha i hela nedervåningen, men pga lillasysters platsbygda säng så är det inte aktuellt att lägga in det där nere nu, men på ett par år kanske :)
Tänkte genast om och kom på att det kanske skulle passa i Vardagsrummet. Parketten som ligger där nu är både i mitt tycke ful och dessutom behöver den slipas och lackas om och då lägger hellre jag pengarna på ett snyggt golv än att fixa upp det befintliga.
Sån är jag.

ikväll ska jag äntligen på trädgårdskursen jag började för 2 v sedan och nu har turen kommit till mig att visa upp min trädgård. Ska bli spännande att höra vad ledaren som är trädgårds expert har att säga...

På väg hem

Kategori: cancer

IKEA , ständigt dessa val och möjligheter.
Jag och Storasyster var dit igår och det finns ju HUR mycket som helst som jag verkligen behöver.....

Såg en svart lampskärm som skulle behövas i vårt vardagsrum, men att ta med dem på planet hem, nja jag vet inte...
men de hade som vur var en billig och praktisk kabinväska och den behövdes verkligen när vi skulle packa ihop oss från hotellet i morse.
Vi kom med två väskor med gott om plats i och åker hem med tre fulla !

Då har man haft en bra vecka , eller hur. 

Överlag har veckan varit bra.
shopping, bad och mysig kvalitetstid.
Trots att jag tillbringat tre veckor i Uppsala så har jag inte hunnit titta in i domkyrkan än. Det är nästan skammligt. Det känns som att det är något som man måste ha sett om man varit i Uppsala, men men än finns det gott om tid.
Domkyrkan

bild www.uppsaladomkyrka.se

Nästa vecka är det Sambons tur att åka och då ska jag ta tag i vårt torkrum...... renovering Light

House of Lola

Kategori: AllmäntJag har inte för vana att kolla in eler handla kläder på nätet, men de härvet jag inte om jag kan motstå.
En ny sida för mig, house of lola Fanns en del som var riktigt snyggt och lite "renare" än me&I kollektionerna.

Lite Cult

Kategori: Allmänt

Nu har jag iallafall gjort en sak av allt det jag borde göra.
Puh.
Det känns som om det verkligen var på håret, men jag vet inte.
Jag har ställt in mina pelargoner, ville inte riskera att de skulle hinna frysa, de är ju mmina små älsklingar...

När jag var och lämnade pellisarna gav jag ett par sticklingar av mn mårbacka till min moster och fick en annan sort av henne och en jättefin pelargonbok som jag velat ha LÄNGE.
Jag blev såå glad.

Passade på att titta i Cults höstblad när jag var hos mamma och himmel så mycket fint jag såg.
Före sommaren kände jag mig lite mättad på Cult, men nu verkar det ha gått över helt. Skulle kunna tänka mig det mesta faktiskt.
Men det är väl hösten som är här antar jag...
Bilder Cult Design

Ps kolla in retro serien på deras sida......

Detta har hänt...

Kategori: Allmänt

Sitter och tänker på allt jag borde göra.
I förrgår morse var det riktigt kallt och det är ett under att inte pellisarna hade frysit.
Jag borde verkligen börja höst städa ute i trädgården och jag borde verkligen torka golven inne, men just nu har jag ingen lust alls.......

Ang höststädningen ute så började jag en trädgårds design kurs i måndags och i den så ska vi åka ut till deltagarnas trädgårdar och titta och min trädgård har verkligen bara vuxit och blivit vild den här sommaren, så en uppfrächning behövs.

Har ju lovat "lite" bilder från veckorna i Uppsala.

Först ut blir Junibacken


Sagotåget var helt klart uppskattat. Av både Storasyster och oss

Madicken


Emil i lönneberga


Karlsson på takets kryp in


Bröderna Lejonhjärta


Rumpnissar


Jag kan bara rekomendera er alla att åka till Junibacken om ni inte redan varit där. Välgjort och såå mysigt.
Passar alla åldrar och väl värt pengarna...

Sen har ju Storasyster blivit strålad varje dag oxå och då får hon ligga såhär i ca 20 minuter och undertiden de strålar och tar bilder så får hon titta på film.


Både det hon ligger på och masken är formgjutet efter henne så att hon ska ligga så stilla det bara går och för att de ska kunna stråla så exakt lika varje gång.
Här handlar det inte om mm precicion utan on 0,0 mm exakthet.
Det är en hel vatenskap och jag har faktiskt inte fattat hälften av hur det fungerar än...
Protoner slungas hit och dit och på nått sätt kommer de åt tumören och den ska minska, men hur det exakt funkar är för djupt vatten för mig.

För at lätta upp inlägget så avslutar jag med att visa att även jag funnit och fallit för de snygga tändsticksaskarna med Ernst på.
Helt underbara. 5 st är nu mer i min ägo.