ANNIEBO

Årets sista dag...

Kategori: Jul

Nu är det snart slut på 2007 och ett nytt år står runt hörnet...
Jag kommer att jobba det sista timmarna och sedan åka och äta god mat, sen får vi se om jag sover eller är vaken då klockan slår 12, jag ska nämligen jobba 7 - 16 imorgon.
Sambon och barnen ska bada i tunna ikväll och vädret är perfekt. Lagom kallt och SNÖFALL. Lycktorna runt tunnan kommer att göra det sista myset komplett.

Hur som helst vill jag önska alla ni ett gott slut. Hoppas att ni får en mysig kväll och var försiktiga med ev. raketer...
Kram på er.

image82

Idetorka...

Kategori: Allmänt

Idetorka råder just nu...
Vi var ju ute i svängen igår och även efter denna gång känner jag att utelivet/kroglivet inte är min grej längre. Det börjar krypa i mig när man står där och hänger och det är folk överallt och jag känner mig så missanpassad, men det var en rolig kväll i vilket fall. 

Åkte på morgonen till barnens farmor och farfar för att hämta hem Storasyster och Lillasyster, men fick bara med oss Lillasyster för den andra vill stanna kvar hos farmor en natt till. Det känns riktigt skoj att hon vill vara där själv. Jag tror att det är skönt för henne att få vara ifred lite. Turen gick vidare till Mormor och morfar för att hämta hem Mellanbror. Han har nog haft det bra hos Morfar. Kört massa skoter och kollat på traktorer som lastar timmer och nu när vi kom så skulle dom och byta däck på släpvagnen. Morfar och Mellanbror är en oslagbar kombination...

Vi kommer att bli kvar här tills imorgon, Hoppas på god mat och trevlig kväll...


 
Det här är förövrigt vad jag trånar efter just nu.......

Julrapport

Kategori: Jul

God fortsättning på er alla.
Nu är julen över, iallafall all stress som kan vara FÖRE själva dagen. jag fick en jättefin borrmaskin av min sambo i julklapp. Den är turkos med blommor på. Undrar om han är less på att borra och skruva, men hursomhelst så är jag jätteglad över den. Längtar tills jag får använda den... Fick även en utelampa att sätta på förrådet, presentkort på Å , pengar , en bok mm...
Tänkte på en annan sak , Det är inte klokt vad barnen får mycket julklappar. Lillasyster såg man knappt när Tomten var klar med utdelningen.. Men munnen log och alla var glada.
Mycket god mat har vi ätit och vågen har jag gömt bort ett tag... lika bra det.

Ikväll ska vi på Julfest. Ska bli skoj hoppas jag.

Uppdaterar lite mer sen. Måste betala lite räkningar nu.
Kramiz

Dan före dopparedan

Kategori: Jul

image81

Dan före dan...
Önskar jag kunde säga att snön ligger vit på taken, men man ser knappt någon snö alls nu mer och det är sååå tråkigt!!!

Igår försökte jag slå in julklapparna, men det GICK inte. Helt fel dag och det känndes bara fel, så jag får nog hålla på min tradition och göra det ikväll som vanligt.
Idag ska jag köpa EN grej till till Storasyster, sen ska jag bara mysa och hoppas hoppas hoppas på att lite snö ska börja falla. Barnen fick igår ett PS2 av en vän till oss, så Storasyster ska få nåt mer roligt spel till det, får se vad det blir...

HA NU EN RIGTIGT GOD JUL ALLIHOPA OCH VAR RÄDDA OM ER !!
KRAMIZ

Dan före dan före dopparedan...

Kategori: Jul

Lördag eftermiddag... Granen är klädd, paketen inköpta, kolan kokad, baket bakat, tomtar framme. Vad mer ska man göra?

Det roligaste är dock kvar. Paketinslagningen. Jag brukar ha som tradition att slå in julklappar när sambon är på rimstuga dagen före julafton, men nu ska dom ha den ikväll, så min tradition ryker visst. Får se om jag gör det ikväll eller imorgon...

uppdatering ang. granen.
Vi fick i år låna föräldrarnas plastgran och när den väl var klädd ser den faktiskt ok ut. Men jag ska försöka köpa den SNYGGA efter jul då det kanske är rea på den om jag har tur...

Var på stan en sväng ock köpte klart paketen. Himmel så mycket folk det var där, KAOS skulle jag villja kalla det. Folk blir ju galna så här i jultid. Man ska inte vara och handla dagarna för jul...

God kväll på er.

Gran eller inte?!

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från besöket hos min farmor.
Hon var inte direkt piggare än hon var igår, snarare tvärtom. Det som gör mest ont är att hon förstår att jag inte förstår henne och att hon fortfarande , trots sin demens, har kvar så många av sina gamla vanliga sidor. Omtänksamheten och viljan att alla ska må bra. Ibland tänker jag att det hade varit lättare om hon hade blivit mer förändrad i personligheten för då hade det inte varit FARMOR på samma sätt, men samtidigt är det skönt att ha en del av henne kvar.

Har varit runt och kikat på granar idag.
Surnade till då alla plastisar är så otroligt fula och dom som inte är det kostar typ 2-3 tusen...
Kanske inte blir nån gran i år.
Storasyster kom med en ide idag när jag sa att jag inte hittat nån plastgran. " Kan vi inte såga ner en vanlig gran och sen sätta plast på den. Då blir det ju en plastgran."

Tänk om allt var så lätt som det är när man är liten.

Kramiz

Lilla farmor

Kategori: Allmänt

I lördags hade vi vår pysselkväll. Grabbarna drack sin öl och wisky, brudarna, 2 iallafall, drack vin och barnen gick lös på kexen och godiset. Pysslandet blev minimalt då det var många små, men min kusin M gjorde en girlang i svart filt, SNYGGT! Barnen gjorde julkort, kusinen R eller kanske man ska säga sambon I gjorde pepparkaks hjärtan.

I fredags ringde min far och berättade att min farmor har brytit lårbenet, IGEN. Hon närmar sig 90 och är ej särskillt pigg. Jag imponeras av hur mycket en gammal människa kan orka med. År 2001 ramlade hon och skadade en kota i nacken, men kom igen förvånansvärt bra, men blev efter det mer och mer förvirrad. Var och hälsade på henne igår och jag vet faktiskt inte om hon kännde igen mig då. Pappa sa något klokt då vi gick därifrån " det håller inte på att vara mycket till livskvalitet kvar för henne". Fel ord kommer hela tiden och jag vet inte om hon förstår vad
vi säger till henne heller. Vaknade i morse och hade en otrevlig känsla , så jag ska strax åka och titta till henne.

I går på kvällen var vi och tittade på knatte hockey. Det var min kusin R`s yngste son som hade match och hans lag vann, så det var riktigt skoj.
Storasyster hejjade för glatta livet på honom och blev otroligt generad när R frågade om hon sett T på planen...

Ha en bra dag.
image80

Dagens bakverk

Kategori: Allmänt

image79

Dagens bakverk blev en aromkaka, men jag minns hur GOD jag tyckte att min farmors systers kaka var när jag var liten . Hon hade gjort den flerfärgad och sånt uppskattas ju av barn, så jag improviserade och gjorde min egen variant av den...
Igår kväll skulle jag baka en kaka som skulle bli så fin. Den skulle spritsas ut , men min smet var mer lik en deg så den gick inte att spritsa, så även där fick jag göra min egen variant av den. Men smaken var det inget fel på.

idag är jag hemma med sjukt barn. Det är ju sååå typiskt när jag skkulle jobba idag, men imorgon är det färdig jammsat. Då blir det dagis och jobb för hela slanten!

Kramiz




Partylite

Kategori: Allmänt

image78

Idag fick jag mina efterlängtade ljus och mitt Bodybutter som jag beställde på ljuspartyt sim min syster hade...
Som jag har längtat.

Dofterna heter Blå tamarind, Kanderad frukt, Acai berry mist och Jordgubb/rabarb. Jag ÖNSKAR att ni kunde känna hur GOTT dom luktar.
Här ska eldas.

Jag kan inte hjälp det men jag är så svag för doftljus, i lagom mängd så klart...
Perfekt att mysa till det med, vardag som fest.
Jag hade kunnat köpa hur många som helst, men som tur var , för ekonomin, så behärskade jag mig och jag är så nöjd med de dofter jag slutligen bestämde mig för.

Sov gott allesammans.
Kramiz

Gnagare

Kategori: Allmänt

image77

HUA.!!!
Jag får rysningar av den här bilden!!

Jag pratade nyss med min granne och dom bor i ett likadant hus som oss, 2 våningar plus en kallvinda....
Nu hade hon varit upp på vinden och hämtat julsaker och på ett ljus var det gnagt och sen hittade hon även råttskit på golvet...
Råttor hör till landet och jag vill INTE ha dem här.
Borde kanske gå upp och kolla, men jag vågar inte. Vill inte veta om vi har haft besök. Det får bli sambons uppgift nån dag.

Gillar dem inte.

Idag har vi hälsat på farmor och farfar. Blev bjudna på god lunch och sen stannade Storasyster kvar där. Lillasyster och Mellanbror sover, så nu ska jag passa på att städa nere.

( Visst är ordet GNAGARE ett otäckt ord ? )

Punchrullar & Vårdcentralen

Kategori: Allmänt


Imorse vaknade jag kl 06 och bestämde mig för att baka punchrullar och arracsbollar och så fick det bli...
Jag trodde att det skulle vara svårt, men det visade sig vara väldigt enkelt, det enda som tog tid var att kavla ut marsipanen till punchrullarna, men det gick tillslut det oxå.
Barnen och sambon gav dagens bakning godkänt !

När sambon åkt iväg till jobbet tänkte jag ta med barnen till mormor och morfar, men det visade sig att jag hade annat att ta itu med innan. Mellanbror fick återigen världens hostattack och hostade i 1 t & 30 min. Då blev jag OTROLIGT irriterad på vår Vårdcentral. För att göra en lång historia kort...
Han har hostat på nätterna så länge jag kan minnas, men nu i höst har det blivit värre och värre och hostar tills han kräks...Både dag och natt.
 Blir även anfådd om han pratar mycket, mm  Och VC säger att vi ska avvakta och se vad det är han reagerar på, han är för liten för utredning. MEN HUR MYCKET SKA HAN BEHÖVA HOSTA?????
Hur som helst så ringde jag sjukvårdsrådgivninen. Tanten i telefonen blev upprörd att ingen velat titta på honom och mailade genast till VC och 10 minuter senare ringde VC upp.
Vi fick komma akut om 30 minuter till en läkare.
Pratade med läkaren och förklarade lägen. Han lyssnade på honom och kontaterade sedan att  " i  hans öron var det uteslutande astma han led av."
Vi fick utskrivet pullmicort och en Nebunette
image76
Så nu HOPPAS jag att han slipper hosta så mycket...

Efter allt det där åkte vi iallafall till mormor och morfar och barnen fick se när morfar bakade bullar (?!)
Nu väntar sängen för mig
God natt på er

Kola & Julklappar

Kategori: Allmänt

Måndag måndag, måndag...varför är det så tungt på måndagar???

Jag vaknade TIDIGT och var inte alls utsövd. Mellanbror kom och lade sig med oss 05.38 och där låg han och hostade i en timme drygt och när han väl somnat då kunde inte jag somna om...
Jag har iallafall hunnit vara och köpa julklappar till barnen idag.
Lillasyster fick sig en docka, eller fick och fick, hon har ju inte fått den än. Mellanbror får ett kitt med en stor polishelikopter som har sirener och motorljud, polisbil, och polismotorcykel..
Storasyster får sin efterlängtade dagbok med vakthund på som bara öppnar boken om det är sagas röst som säger rätt lösenord...OOOHHH

När jag ändå var ute och rantade så tittade jag in på JYSK. Där har jag inte varit på jag vet inte hur länge. Jag tycker fortfarande att de mest har skrot, det lockar inte ens att köpa tyg där...Men jag hittade 2 ljus  som fick hänga med hem och en förpackning med 6 st små pussel med tomtemotiv på som barnen ska få i adventskalendern på luciadagen.

Vid 15.30 kom jag på att jag skulle "tvär" göra kola...
2 sorter blev det och jag var klar 17.30, tack vare att sambon och mellanbror hjälpte mig att packetera in dem...
image74
Man kan sammanfatta kolan med att säga att en sort blev HÅRD och den andra blev på gränsen till FÖR SEG, men goda är de.

Igår kväll när sambon kom hem från jobbet väntade vin och krustader med oliga röror i . Han blev glad och nöjd. Det är svårt att misslyckas om han får något att äta, och det orättvisa är att han ALDRIG går upp i vikt, den som endå var så lyckligt lottad.


Kramiz

2:a advent

Kategori: Jul

image70

Nu är det verkligen andra advent...jag var lite julseriös idag och kokade risgrynsgröt, eller tomtegröt till lunch idag. Det händer max 2 ggr / år att jag gör det så det blev riktigt uppskattat av barnen. Dock lyckades jag gå ifrån spisen precis när det började koka så jag blev tvungen att skura den oxå. Och när jag endå var i farten så städade jag ur kylen oxå och det var då inte igår jag torkade den , det såg jag då.

När min sambo kom hem från jobbet idag hade han köpt  till mig. Vilken överraskning...men jag har en liten grej till han ikväll när han kommer hem, så han blir inte lottlös heller.

Jag och Storasyster var och handlade lite idag, och då fick jag så dåligt samvete när hon sa " Mamma, varför sätter vi inte ut mat till fåglarna nu när det är så kallt ute? " Samvetet gjorde att jag självklart blev tvungen att köpa lite mat till de stackarna, så NU är de välkommna hit både på frukost, lunch och middag...

Nu ska jag förbereda lite inför kvällen.
Ha en god kväll

Kramiz 

Dagen efter Kvällen före

Kategori: Allmänt

image68

Jag kan ju få mer eller mindre panik när jag inser att det är 2:a advent imorgon...
Det är även dagen då jag och min sambo har varit förlovade i 7 år.

Jag har inte köpt klart alla julklappar klart än, men jag vet ungefär vad jag ska köpa, så bara jag tar mig iväg så går det nog ganska fort.
Igår var jag på personalfest, jättekul innan vi gick ut, men jag TYCKER INTE att det är skoj att vara ute längre, har jag blivit för gammal, eller vad är det som händer?!
Jag kan inte fatta för typ 10 år sedan när jag var ute Onsdag , Fredag, Lördag. För det första hur orkade jag och för det andra, vad var det som var så skoj?????
Nä tack och lov att jag kommit över den fasen i livet. Nu uppskattar jag en kväll hemma, ensammen eller med sällskap, lite vin , ost eller annat smått och gott...
Hur som helst :
Jag skyndade mig hem vid 00.30, åt upp barnens pizzarester och drack Resorb och var så glad när jag vaknade utvilad och pigg idag.
Något som däremot var riktigt skoj på festen var TWISTER, spelet alltså. Nu gick det ju inte så jättebra när alla druckit endel och inte hade 100 % balanssinne, men jag gillade det spelet och tänker nog köpa det till Storasyster, det tror jag att hon skulle gilla.

Nästa helg ska vi ha den årliga julpyssel kvällen tillsammans med 3 av mina kusiner och deras familj och min syster och hennes familj. Den brukar oftast balla ur när gossarna druckit mängder med whisky och får tag i marsipanen och börjar skapa figurer som kan bli både det ena och andra och som ingen sen vill äta upp, men skoj brukar vi ha. Om alla kommer så blir vi 21 st inkusive 2 små som inte kommer att pyssla...
Må vi vara friska, ifjol var vi sjuka tyvärr...

Nu pockar barnen på uppmärksamhet.
Kramiz

Dagis goda bullar

Kategori: Allmänt

image67

Den här barnfria tiden har jag passat på att baka lite inför julen...
Igår blev det lussebullar och idag har jag barkat JÄTTE goda bullar som jag fick receptet på från dagis
Om ni inte har testat dessa så kan jag rekomendera dem!

Dagis Bullar

150g Smält smör
2,5 dl mjölk
50 g jäst
½ dl socker
½ tsk salt
2 ägg
Ca 10 dl mjöl
Låt degen jäst 30 - 40 min

Dela degen i två delar

Kräm 1 : 4 dl marsankräm
Kräm 2 : 150 g smör, 1½ dl socker , 1 msk vaniljsocker - BLANDAS

Ena delen av degen plattas ut i långpannan.
Kräm 1 breds ovanpå
Den andra deghalvan kavlas ut , bred på kräm 2 och rulla ihop till en rulle.
Skär sedan 1 cm tjocka skivor och lägg ovanpå marsankrämen.
Lägg ej så tätt ( ca 30 st )
Låt jäsa ca 30 min
Pensla med ägg och grädda 12-15 min

Skär sedan i fyrkantiga bitar och pudra florsocker ovanpå.

Jag lovar att den är smaskig. Jag tyckte dock att bitarna blev lite för sliskiga när jag skurit i fyrkanter så jag delade bitarna en gång till och det blev alldeles lagom för min smak.

Jag har även bakat en mjuk choklad kaka med mandel och blockchoklad i ...
Det är ju trots allt jul.
 
Snart ska barnen hämtas från dagis och det är INTE roligt väder ute. Isgata och regn... Vad hände med vintern?
Jag gillar inte att det regnar i december, då ska snön yra och sen kan den försvinna i slutet av januari.
Då längtar jag efter att plantera och gräva i mina rabatter...

Ha det gott
Kramiz

Pepparkaksbak

Kategori: Jul

image66

Idag har barnen bakat pepparkakor... Vissa var mer entusiastiska än andra. Mellanbror var i ärlighetens namn mer intresserad av att äta degen än att baka pepparkakor.
jag insåg oxå att det inte bara är tvärgjort att baka och grädda med 2 barn som behöver en hel del hjälp, så nån plåt blev en ANING bränd, men barnen hade kul ialla fall.
Lillasyster hade mjöl ÖVERALLT och i slutet lekte hon mest med mjölet, men det tycker jag är helt OK när det snart är jul och pepparkaksbak...

Igår var jag och sambon på stan och myste. Åt lunch OCH fikade... Kul var det iallafall. Sen äkte vi och häntade barnen på dagis och sen hälsade vi på mina föräldrar och blev bjudna på revbensspjäll...gott.

Vad tycker ni är det godaste på julbordet?
Jag är INGEN stor anhängare av julmat, tycker faktiskt att den är ganska otrevlig. Jag gillar sakerna för sig, men när allt står ihopblandat på ett bord och det blandas på tallrikarna tycker jag det blir FÖR mycket...

Jag föredrar att hålla mig till fisk i olika former...

ikväll är det julfest på dagis, Luciatåg och tomtebesök.
Det blir kul.

Kramiz

Glögg

Kategori: Jul


"GLÖGG = Nyskapelse under 1800-talet av det gamla begreppet glödgat vin. Det glödgade vinet användes i gamla tider tillsamman med kryddor som medicin mot olika åkommor. Under 1800-talet blev det dock en juldryck. Glöggen skulle enligt 1800-talets recept innehålla kardemumma, citron, sötmandel, russin och bittermandel (i ohälsosamma mängder). Glöggen bereddes av två tredjedelar konjak och en tredjedel arrak. Det fanns även recept som innehöll portvin." Citat från Julens ABC



Så var det advent... jag har i år beslutat att komma ihåg att dricka glögg, för det är verkligen gott och hittade det här idag på nätet. OBS . Tror ni det är bittermandeln som avses i ohälsosamma mängder eller allt innehåll?

Har även en ambition om att göra min egen glögg iår , måste bara hitta ett bra recept.
Tacksam för tips...

Ha en skön kväll...
Kramiz

Sonens pynt

Kategori: Mellanbror


Borta nu... :(

image65
Nytt

Igår hade mellanbror otur...igen.
Han skulle vara duktig och ta på sig sin overall som ioch för sig är snäppet för liten och ioch med detta inte är helt enkel att få in armarna i och ni kanske vet hur man kan snurra och fara runt om man ska få på sig något som är lite trångt... idetta tummult så tappade han balansen och ramlade pladask, utan att kunna ta emot sig med armarna, ( som var inne i overallen)  in i en ljusstake som föll mot krukan. Mellanbror slog upp ett jack i pannan och fick näsblod. han ber än idag om ursäkt att krukan gick sönder, gull...
Som den goda ( ;) ) mor jag är sa jag att det var ok, det var ju trots att inte med mening, och han fick ordna ett nytt pynt i hallen. Det blev lite bollar och en ljusslinga. Han är mycket stolt över vad han åstakommit...

idag ska vi uppvakta sambons bror som fyllde år i september... Bättre sent än aldrig, men det har lixom inte passat förr. Magsjuka, begravning, helgarbete, magsjuka igen osv, men idag ska det bli av!!

Ha en skön söndag...

Majjo, tänker på er. Pussa på Alva

Julpyntat fönstret

Kategori: Jul

image61

Hej på er.
Igår var jag som bekant på en 30-års fest.
30-åringen var milt sagt på G och jag skötte mig exemplariskt och åkte hem strax före 23, men kul var det i vilket fall som helst. Hon fick börja eftermiddagen med att fixa sina naglar och jag skulle VERKLIGEN vilja ha lika naglar... Måste kanske unna mig eller önska mig i julklapp att få gå och fixa naglarna.

Idag har jag varit och fixat lite mer grejer till barnens adventskalender. Det blev kallingar , trosor, godis och sockar idag.
Har även hunnit med att pynta lite här hemma. Köksfönstret var dagens etapp och min stjärna lyser så fint där.
Snart är det jul här hemma...

Trevlig lördag kväll på er.
Kramiz