ANNIEBO

Ny taklampa

Kategori: Toa 1

Vi har under några veckors tid fått leva med levande ljus på toan uppe.
Toan som gäster och även vi använder mest.
Det har varit en mysig tid, men något  bökig och opraktisk om man går upp på toa på natten eller annan tid på dygnet då jag ej hunnit tända upp där inne.
Anledningen har varit en lite tjorvig taklampa som har tänts när det behagat den.
Oftast har den tänts när Mellanbror stigit in på toan...

I helgen tröttnade vi och Sambon skruvade ner den gamla och satte upp en lampa från hallen inne på toan, bara för att testa om det lampan eller strömfel där inne...

Vi bestämde tillsammans att det var dags för en nny lampa där inne...
Eftersom den lilla toan inte är det finaste rummet i vårt hus och om jag förstod Sambon rätt så ville han ha en lampa som hänger ( av monteringsskäl ) så valde vi att köpa en enkel, hängande lampa istället för en takmonterad 1000:- lampa. Valet blev en enkel "glödlampa" med tygklädd sladd från Claes Ohlson.

Min tanke med det köpet var att den får hänga där inne tillsvidare och om vi gör om där inne så kommer jag garanterat att hitta en annan plats till den !

Månadens bok November

Kategori: Månadens Bok

I november läste vi en Niceville skriven av Kathryn Stockett

En fantastisk historia, tårarna rann, samtidigt som jag var arg, glad och upprörd. Alla känslor blandade sig, men  det är en historia som är så galen, fel och modig och stark.
En fantastisk bok!!!

Niceville

"När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.

Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.

Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid." Text ablibris.com

Läs den!!!
Ni kommer inte bli besvikna!

Månadens bok Oktober

Kategori: Månadens Bok

I Oktober läste vi Pepparkakshuset.
Jag gillade den här boken, också...

Pepparkakshuset

"En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något." adlibris.se

Även denna tycker jag att ni kan läsa om ni inte gjort det.

Månadens bok December

Kategori: Månadens Bok

I december fick vi läsa den underbara boken "Potensgivarna" skriven av samma författare som vi läste i februari förra året, Karin Brunk Holmqvist.
En underhållande, rolig och lättläst bok med en härlig historia.

Potensgivarna

"Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida."  Text från adlibris.com

Mitt tips till er är: Läs den om ni inte redan gjort det !!! 


Månadens bok September

Kategori: Månadens Bok

I september, 2011, fick vi nöjet att läsa Henning Mankells bok DjupJag minns att jag var både arg och upprörd när jag läste den, men det är en helt klart läsvärd bok  men inget, jag iallfall, la ifrån mig och kände välbehag...
Folk kan verkligen bli galna...

"Året är 1914, det stora krigets första år. Lars Tobiasson-Svartman har fått ett hemligt militärt uppdrag att loda för en farled i den östgötska skärgården. Men det han egentligen letar efter är den punkt där hans lod aldrig når botten.
Lars Tobiasson-Svartman är en man med starkt kontrollbehov. Han mäter ständigt avstånd, memorerar fartygens tonnage, bestyckning och högsta marschhastighet och när han har svårt att somna tar han fram sitt lod och lägger det mot bröstet. Men det finns saker som han inte kan kontrollera och när han av en slump möter en kvinna som bor ensam på ett skär i havsbandet kommer hela hans värld i gungning och han tappar fotfästet. Trots att han är gift kastar han sig huvudstupa in i ett kärleksförhållande och snart är hans liv en malström av otrohet, lögner och självbedrägeri." Text adlibris.comBarnen bestämmer

Kategori: Lillasyster

För några veckor sedan fick Mellanbror den stora äran att planera fredagsmenyn.

Förrätt
Fiskpinnar och potatismos

Varmrätt
Fiskbullar och potatismos

Efterrätt
Glass

Han tillagade maten med stor inlevelse och var både glad och stolt!
Vi andra var glada, stolta och framförallt mätta!

Idag är det Lillasysters tur.

Förrätt
Rostad macka, rom och citron

Varmrätt
Fläskfilé, pommes och sås

Efterrätt
Glass, kolasås och strössel

Dryck
Cola, fanta, öl och vin

Vi får väl se om vi blir lika mätta idag, men än så länge kan jag ju berätta att hon är minst lika stolt och glad över sin meny som Mellanbror var över sin...Hoppas ni alla får en mysig fredagkväll !

Bröllopstårta

Kategori: Bröllop

Det här ser jag som det största problemet !
Jag är ingen stor fantast av tårta överhuvudtaget och att nu tvingas bestämma vad alla andra ska tycka om känns nästan inte ens rimligt !

Den kommer inte att vara rosa, det kommer inte att vara en gräddtårta och den kommer absolut inte att vara prålig !

Jag har nästan klart för mig utseendet, men det här är några varianter som det iallafall inte kommer att bli!

  Jag tror att det vi har tänkt oss kommer att bli bra, men nu återstår bara att bestämma hur den ska smaka...

Virkad korg

Kategori: Jag skapar

För ett bra tag sedan så fick jag ett nystan med vita mattrasor.
Av detta har jag nu, efter lång tid, slutfört projektet med att virka en korg.
Detta är min första och när jag virkar virkar jag helst utan mönster, men detta till trots så är jag nöjd med resultatet.
Önskar att jag hade mer mattrasor så att jag kunde göra fler i olika storlekar...

Den här får iallafall fungera som korg för hårklämmor, spännen, band mm. tillsvidare.Från fröken till...

Kategori: Bröllop

Det här anledningen till mitt totala blogguppehåll...Den 25 februari gifter vi oss, jag och Sambon !

Overkligt, läskigt, spännande och framförallt roligt.
Det är mycket som ska ordnas och planeras, men just nu känner jag mig lugn.
Vi får väl se hur det känns när det närmar sig...

Men nu vet ni iallafall vart jag tagit vägen ;)
Och kanske kommer jag att blogga mer nu när ni vet vad som snurrat i mitt huvud sedan midsommar ?!

Kråka av vante

Kategori: Hallen

I höstas kom Mellanbror hem med en underbar skapelse, precis i min smak !Den har sedan dess hängt på första parkett i hallen och jag blir lika glad varje gång jag ser den !

Härom dagen fick den sällskap på andra sidan fönstret av en gammal ljussnurra som under några år hängt på väggen nere, men nu fick den komma upp iväntan på något annat att placera på väggen ovanför vantar och mössor...


Gardiner

Kategori: Vardagsrum

Jag har varit i ett städ-il de senaste dagarna och det var verkligen inte igår, tyvärr.
Under helgen rensades och städade jag sovrummet, grundligt !
Vilken skillnad det blev.
Rent, stort och nästan som nytt...
När städningen var klar passade jag på att byta gardinerna oxå. inte till några nya, men iallafall till ett par som inte suttit uppe i sovrummet förrut.

Den här gången blev det lila, nu saknar jag bara några lila fina kuddar attt slänga på sängen.

Idag fick jag hämta Mellanbror från skolan då han har feber och ont ont ont i ett öra.
När jag endå fick en "ledig" dag hemma så fortsatte jag städandet och rensandet och idag är det vardagsrummet som fått sig en omgång.
har länge varit sugen på nya gardiner där inne, men då vi lever i spartider så har jag inte kunnat köpa nya, men det ordnade sig igår när vi var hos mamma och pappa, för mamma hade nämligen ett par vita spetsgardiner liggandes i förrådet som jag fick låna.
Så nu känns även vardagrummet som nytt.
Rent, dammfritt och nya gardiner...En ljuslykta som inte hittat sin plats på länge får nu hänga i fönstret