ANNIEBO

Saker i vår nya hall

Kategori: Hallen

Hallen borde börja rivas till vecakn eller senast veckan som kommer  !
Ny dörr är beställd och allt hänger på den. När den är på G kommer byggfirman att börja riva.

Nya dörren


Fast i svart, det är det som tar tid, för den tillverkas i våra mått och i den färg vi vill ha... Inget som finns i lager alltså...
Dörren heter Beat och kommer från swedoor.

För ett år sedan ganska precis var jag och Sambon på en underbar resa ( där vi pratade om att vi borde åka på en weekend, bara han och jag minst var 3.e månad, vilket inte blivit... tyvärr) till Sundsvall och IKEA.
Där köptes en byrå till hallen,som redan då var på tapeten.
Den står fortfarande i sit embalage och bara väntar på att få skruvas ihop.  Det är en Kullen byrå som kommer att förvara vantar, mössor och annat bra att ha i en hall..

Sen har vi ju den underbara lampam som Fina underbara Anna vann till mig för snart ett år sedan ! Den kommer att passa perfekt där. Står fortfarande i sin låda och väntar på att få plockas fram...

Golvet blir ett svart klinker som heter Lava stone...

Åh vad jag längtar till de kommer och börjar riva !!
Så det som fattas nu är att beställ/bestämma tapet och det är ju ett världsligt problem ;)

Olika tankar om många saker

Kategori: Allmänt

Jag har inte bloggat lika flitigt som förrut...
Jag vet inte vad jag ska skylla på heller... När jag startade bloggen höll vi på att renovera en hel del här i huset och då kände jag varje dag att jag hade något nytt att skriva om.
Efter några månader blev Storasyster sjuk och då var det ett perfekt forum att hålla anhöriga informerade om hur läget var med storasyster och med oss, var vi var, hur vi mådde och hur läget var i allmänhet.

Sen var det ju tiden efter Storasyster då det ibland var enklare att ta till orden för att berätta för alla intresserade hur vi mådde och hur dagarna var.

Nu vet jag inte längre. Det händer ju fortfarande saker i hemmet, det händer ju fortfarande saker i mina tankar om tiden när Storasyster var sjuk och även tiden efter det....
Men mycket nu handlar om livet i stort,
Vad vill jag bli när jag blir stor ?!
Var vill jag bo ?
Hur vill jag leva de dagar jag har kvar ?
Jag hoppas att det är massor med dagar jag har kvar att leva, men vill jag vara vikarie hela mitt liv ?
Kommer jag att någon gång i mitt liv få en fast anställning, igen?

Jag har massor med tankar, men jag har svårt att våga ta steget.

Med detta vill jag bara tacka er alla flera hundra som dagligen tittar in på min blogg, trots att det kan gå flera dagar mellan ett nytt inlägg, det är NI som får mig att vilja frotsätta blogga och nu har jag bara en fråga till er alla:
Vad får er att titta in här? Är det för inredningens skull, för att ni känner mig eller har ni hittat hit undertiden Storasyster var sjuk? Eller har ni något annat ni gillar, eller är nyfikna på?

Kram på er alla !Bröllop

Kategori: Allmänt

I helgen var vi bjudna på bröllop och inte vilket bröllop som helst. Det var fina fina Anna och Johan som gifte sig.

Själva vigseln vara bara familjen inbjuden till men partajet efteråt... drygt 100 gäster, underbar musik både "riktig" och "låtsas" var helt underbar. Riktigt svängigt !

i en helt underbar lokal på Strömpilen i Umeå firades detta underbara par med glada människor, good mat, fina tal och som sagt mycket bra musik !

Jag har tyvärr inga kort från kvällen, men titta in här och här så får ni njuta en lite gnutta från denna underbara kväll !

Stort grattis till er två och jag är övertygad om att Gustav var med denna kväll !!

Klurar på hallen

Kategori: Hallen

Sitter och klurar på hur jag vill att våra gäster ska bli bemötta i vår kommande hall...

Hallen är ju det första man ser och hallen ska ju ge ett välkommnande intryck, men frågan är hur?!
Jag har vissa idéer, men idag när jag var och tittade på tapeter, en tapet som verkligen blir det första man ser så blev jag bara förvirrad.
Det finns så många fina, men jag vill att den ska gå lätt att torka av, hålla bra, vara fin så klart och gärna någon som jag kan stå ut med ett tag.

Jag hade en tanke för ett år sedan ätt sätta upp en som gick i turkost, men jag VET att jag ledsnar fort på färg... Men samtidigt så vill jag inte ha en helvit heller.

Kan nån hjälpa mig !
Hur skulle ni välja ?

Mezzo...
 

Finns även i grått... 

Star Wars rummet

Kategori: Mellanbror

Ja Mellanbrors rum blir mer och mer klart !
Det går inte i nån vidare värst hög hastighet, men vi knatar på...
Det är ju framförallt Sambons saker som är kvar att göra och för ett tag sedan så började han så smått och igår kom ännu ett skepp in i rummet. Årtusendefalken, tror jag att den heter....Dödsstjärnan och " det andra skeppet" har han målat tidigare.
Dessa två blev Mellanbror så nöjd med och glad över att han gav Sambon, tillika pappan , en smäll på tjäften...
Är det så män tackar för sig? ;)

Jag vet inte vad de kommit överens om att Sambon ska måla mer, men jag tror jag minns att det handlade iallafall om minst en X-vinge...

Jag har idag pyntat rummet med en klocka


Samt en poster han fick i julklapp, eller två faktiskt.November/December

Kategori: Månadens Bok

Jösses! Jag har ju har ju helt missat att berätta om månadens bok !
Vilken tragedi;)

Hur som helst så var boken vi läste i november "Änglarösten" 
Änglarösten

Jag gillar denna isländska författare och har läst många av hans böcker... men så var det ju jag som valt bok den gången oxå.

I December tilldelades vi en helt annan typ av bok : "Lyckan, kärleken och meningen med livet".
Lyckan, kärleken & meningen med livet

Verkligen inte mint typ av bok. Vissa delar av boken gillar jag ,men den är alldeles för seg för mig. Någon sa att på sidan 270 händer det något... så långt har jag inte kommit än och idag ska den diskuteras...
Jag kanske fortsätter och läser den sporadiskt ett tag till, men just nu ser jag mest fram emot att se vilken bok vi får ikväll !

Nu startar snart projekt hall !

Kategori: Hallen

Veckorna bara rusar iväg och jag som brukar tycka att januari är en enda lång och seg månad tycker att 2011 har januari knappt börjat så är den snart slut!
Jag antar att det beror på att jag har haft många roliga saker att tänka och fundera på...
Hallen som jag nu tjatat om i mer än ett år ska äntligen renoveras.Om ca 2 veckor drar det igång och visst, det kommer att bli kaos, men det kommer det att vara värt. Det kan bara inte bli sämre än vad det är nu !
Ny ytterdörr är vald samt klinker till hallen.
Tapet hade jag valt sedan länge, men nu måste jag nog se mig om efter det igen. Mycket nytt och snyggt har ju hunnit landa i butikerna sedan januari 2010.