ANNIEBO

Nu är det mitt

Kategori: Sovrum

image59

JA !!!!
Nu är det äntligen mitt
Igår när jag satt och åt frukost och samtidigt läste tidningen så såg jag en annons som intresserade mig... Där stod det att torsdag och fredag är det 50 % på ALLT på Hemtex, så 10 minuter I 10 stod jag utanför hemtex och väntade. Överkastet skulle äntligen bli mitt och så fick det bli... Nu ligger det så fint på vår säng och jag kan inte låta bli att stryka på det lite nu och då... Jag är så glad.
 - 50 %

Gårdagen spenderades på stan och jag köpte NÄSTAN klart julklapparna. Det känns riktigt bra med tanke på att jag inte köpt en enda innan igår. Hann även med att fika med min sambo och det händer typ ALDRIG att bara vi 2 går ut och fikar, så det var riktigt mysigt, det kändes nästan som en date på gamla dar... KUL

Ikväll ska jag på fest, en vän har fyllt 30 och det ska såklart firas med buller och bång...
Får se hur länge jag orkar, är inte helt frisk.
Imorgon kommer min gamla " bästis" Majjo och hälsar på. Det ska bli riktigt kul. Det blir inte så ofta som vi träffas tyvärr, så det ser jag fram emot.

Svart tvålpump

Kategori: Snygga saker

image58

Kolla här!!!!!
Kikade in på Cult Designs sida idag och HALLÅ - är inte det här en svart tvålpump som mitt öga ser?!
Jag som länge drömt om en vit, men det finns ju aldrig i den här staden, men om det nu är så att det finns även i svart så vill jag ju ha en SVART !!!!

Om nån råkar veta var dessa finns så vill jag gärna veta..

Kramiz

Julpyntat

Kategori: Jul

image57

Det här fick bli dagens klipp...
Kunde inte låta bli att börja julpynta lite här hemma idag.
Mitt "hål" i hallväggen fick bli först ut i år och den svart/vita kulan passar perfekt i vår hall.
Imorgon blir det kanske mer...

Har varit och kollat julgrejer med min kusin idag. Det finns ju HUR mycket snyggt som helst. Men inga inköp än så länge...
Hittade ett jätte snyggt överkast på Hemtex som jag fick för mig att det var 50 % på , men när jag kom till kassan och skulle betala var det ordinarie pris på det, så vår säng får leva utan överkast  ett tag till verkar det som...SUCK
Ibland blir jag så less på mig själv. Att bränna överkastet KAN vara bland det klumpigaste jag NÅNSIN gjort.

Nu blir det middag.
Kramiz

Nyfriserade

Kategori: Allmänt

image52  
Storasyster

Mellanbror
image55

Japp
Då var det gjort... Klippningarna gick över förväntan. Särskillt Mellanbrors. Jag var lite orolig innan, men han skötte sig utmärkt.
Att man kan lite på storasyster är ju inget nytt, hon satt så  lugnt och berättade att hon ville ha tunnare hår och lite uppklippt. Dryg 10 cm av håret klipptes bort, men det tror jag inte att hon hann uppfattade. Att frisörskan sen plattade hennes hår var ju bara en bonus då hon hatar sitt lockiga hår. Sen fick hon som grädde på moset glitterspray i håret...

Mellanbror satt i och för sig oxå lugnt och stilla men det krävdes lite förberedande åtgärder innan han väl satt sig i stolen. Först fick han kolla på när syster klippte sig , sen leta reda på en " barnbok", vilka det inte fanns egentligen någon av, men vi hittade tillslut en bok om hår som han godkände, sen satt han stilla och läste boken medans hon klippte bort ca 5-7 cm av han gyllene lockar, men än finns en hel del kvar för mamma att fingra i och han blev ännu sötare.

Passade även på att kolla in överkast när jag var på stan, men jag hittade inget som föll mig riktigt i smaken så det blir nog att leta vidare...

Kramiz

Klippning och JOBB

Kategori: Allmänt

Jihoo...
Idag har jag varit och träffat en arbetsgivare och han sa att mest troligt kan jag börja jobba där efter jul...
Jag är så lycklig. Jag är NÅGOT less på att vara arbetslös.
Visst, det är ok att vara hemma ibland, men att inte ha en ordentlig inkomst eller ett jobb att gå till som är mitt är det värsta jag vet.
Så nu håller jag alla tummar och längtar tills efter jul!!!!

Idag ska storasyster & mellanbror få gå och klippa sig. Spännande att se hur han sköter sig. Det är inte helt lätt att sitta stilla när man är 3 år.
image51
Kramiz

Slut med lappar

Kategori: Jul

image50
Bild från coolstuff.se

Kollade in den här härom dagen.
Den skulle vara en perfekt julklapp till min sambo.
Han är OTROLIGT glömsk...
Hör här :


"Tryck på knappen, tala in ditt meddelande och placera den på valfritt ställe. När någon går förbi inom en meters avstånd spelas meddelandet upp. Genialt!"     
                                                                      
Då går det inte att skylla på glömska eller missade lappar!!
                                                                                             Kramiz

Presentpåsar

Kategori: Jul

image49
En tanke slog mig nyss..
Varför gör jag alltid iallafall oftast paket med papper ??
Är det inte lite roligare att få ett paket i annat utförande?
Iallafall något annorlunda.
Hur gör ni?

Tror jag ska våga testa i år...
Det finns ju hur mycket snyggt som helst om man börjar titta sig om kring med nya ögon..

Den här julen ska bli annorlunda.
Kramiz

Överraskning och magsjuka

Kategori: Allmänt

image48

Då var det dags igen då.... Storasyster har kräkts i dagarna 2 och jag bara håller tummarna att ingen annan ska drabbas...

Jag tar mig oxå friheten att visa den här tavlan som min sambo har gjort för massor med år sedan. Jag gillar den skarpt och är så glad att ha den... Den kommer nog att få sitta bra mycket längre än bara över jul.
idag har det varit skyltsöndag här i stan. Jag var dit lite snabbt så barnen fick sig ett paket från tomten. Dessa bleb mycket uppskattade fast det är ju verkligen bara skräp saker i paketen, men det glädjer iallafall de små.

Helgen har varit lugn och så ska den få förbli... Sambon har varit och hämtat en säng till lillasyster idag. Den är den "vi" ska bygga upp och under blir det garderob. Kan bli bra tror jag.

Fick en trevlig överraskning av mina svärföräldrar idag.
Vi har gjort träd som ska sitta på väggen i hallen som klädhängare, men har inte kommit längre än avv vi sågat ut dem. Dessa ska sitta på distanser men vi har inte kommit oss för att göra dessa, men idag kom sambon hem med en påse med 10 st SNYGGA distanser som svärföräldrarna gjort till oss.
Gissa om jag blev överlycklig...

Tusen tack. Det uppskattades!!

Ha en skön söndag kväll
Kramiz

Bränd, nästan brand

Kategori: Allmänt

image46

image47

Jaha.....
Jag som hade sådana ambitioner idag....

Mitt på dagen kom jag på den briljanta idan att tvätta alla sängkläder inklusive kuddag och täcken och överkast....
Allt flöt på bra och mitt nya sköljmedel spred en ljuvlig doft i hela huset ända tills jag startade sista tumlingen. Det började sticka och rinna ur mina ögon och barnen sa att det stank i hela huset även utanför...
jag plockade ur tumlaren och såg då att formligen hade brunnit i vårt överkast.
SURT!!!!!

Så nu är min högsta önskan från tomten ett nytt överkast!!!
Snälla

Så kan det gå när man ska vara duktig!!!

Ikväll ska kvarteret ha pubkväll i kvartersgården så
skål på er..

Kramiz

Min sk. shoppingresa...

Kategori: Allmänt

image44











































Efter

Före

Ja vad ska jag säga????
Jag var ju verkligen laddad för shopping när jag åkte till min syrra i förrgår. Började på Mias...sen Lagerhaus där jag hittade bla. julpapper och annat snyggt tillbehör för att göra mysiga paket den här julen, men jag bestämmde mig för att gå in och köpa det när jag var klar med övrig shopping för att slippa bära på julpapperet hela dagen.
Sen traskade jag runt där , var på vilage, POP + många andra butiker och jag hittade INGENTING... vart tog lusten vägen?
Började gå mot bilen men kom ihåg att jag skulle in på Lagerhaus iallafall, men när jag kom till bilen så insåg jag att jag glömt att köpa papperet iallafall. Gissa om jag blev irriterad på mig själv?!?!

Hursom helst så hade ju min syster ljusparty på kvällen så där blev det iallafall köpt 3 olika doftljus införskaffade +  ett Body Butter som luktade UNDERBART!!!

Igår när jag kom hem så var det raka spåret till frisörskan och klippning och förgning... Så jag känner mig rätt nöjd i  alla fall..

Tänkte att ni skulle få se bordet jag målade häromdagen... Jag är supernöjd med resultatet och längtar redan att måla nästa grej...

Ha en bra fredag..
Kramiz

Imorgon...

Kategori: Mellanbror

Hejsan
Jag måste bara berätta att imorgon åker jag till min syster i Umeå och för det första så kommer jag att lämna alla barnen hemma, så vi kommer att börja dagen med shopping!!!
Har planerat att finkamma både Mias och Lagerhaus, men även Village och kanske kan jag hitta både julklappar och saker till mig själv.
Jag längtar redan!
Hur som helst så är inte dagen slut efter det...nä för på kvällen ska syster ha ljusparty och jag fullkommligt älskar de ljusen.
Dagen efter, på torsdag, bär det av hemmåt tidigt på morgonen för besök hos frisörskan. Det är verkligen på tiden . Jag är inte klippt sen 3 augusti...

Idag har jag varit och shoppat vintermössor till de små. Det slank ävem med varsin nattskjorta till tjejerna och en "BILAR" pyamas till mellanbror..
På tal om honom så tänkte jag att ni kunde få se väggmålningen han har i sitt rum

image43
Här var den riktigt nymålad och inte något annat var fixat i hans rum, ser tillochmed att han visst sov i spjälis då..Hmm åren går...

Hoppas ni får en bra tisdag...
Kramiz

Lat-dagen

Kategori: Allmänt

image42
God eftermiddag...
Idag har hela familjen haft årets lat-dag...
Ingenting, nästan, har blivit gjort förutom att vi började dagen med sovmorgon till 9.30 sen tok städade vi nere bland barnens rum, men sen tog allas ork slut...
Det är inte helt fel att ha en sån dag ibland, men undermedvetet gör det mig lite rastlös. Det känns så slösigt att inte göra något.

Min sambo är just nu och hämtar lite grejer som vi skulle få efter hans mormor bla. en jätte fin golvlampa som jag ska klä om skärmen på, så det får nog bli kvällens projekt.

Den här mediabänken från EM vill vi båda ha, så man får väl slänga in en önskelista till tomten snart och hoppas på att man varit snäll.
Vi har haft tankar på att bygga något liknande, men latmasken tog visst min sambo som skyller på att det är så kallt att vara uppe eller ute och såga på vintern... hmmmm :)
Och vi vet ju hur det går om jag tar i en såg - snett åt all håll så det är bara en som får göra det...

För ett tag sen när jag var i borrar / skruvar tagen så kom jag på att jag borde få ha en egen skruvdragare görna rosa eller lila så skulle det gå så mycket lättare och bli så mycket roligare. I fantasin ialla fall.

Kramiz på er

Kollat på bord

Kategori: Allmänt

image41
Hej på er.

i helgen , eller egentligen från i torsdags så har vi haft min sambos 2 kusiner K & P här, med anledning av begravningen vi var på i fredags.
Det har verkligen varit kul att se dom, det blir ju inte så ofta då vi bor långt ifrån varandra, men jag hoppas att dom har haft det lika bra som vi har haft.
Ni är välkommna tillbaka, när ni vill !!

Har kollat runt bland bord idag och då hittade jag det här bordet som jag gillar. Det känns enkelt och snyggt och var inte heller så jätte dyrt.
Kan bli köp, eller varför inte julklapp?!
Igår målade jag ett litet bord som vi haft i rummet. Ni kan ju gissa vilken förg ...jusst det SVART.
Tror att jag måste måla det en gång till sen ska ni få se...
det är ju verkligen inget märkvärdigt bord i sig , men det blev otroligt mycket snyggare när det fick bli svart.

Kramiz på er

JUL JUL JUL

Kategori: Jul

image40

Jag antar att jag INTE är ensammen om att gå i jultankar just nu...
Här ute ligger snön vit och barnen åker både bobb ( stavas det så???) och pulka.
Det kan inte hjälpas att man blir lite sugen på att börja julpynta lite smått.

Jag har alltid varit en stor motståndare till plastgranar för dom har ju verkligen sett för täskiga ut , men även den utvecklingen verkar ha gått framåt. Det finns ju faktiskt riktigt snygga granar nuför tiden!
Varför inte en vit?

Idag har vi begravning... Det är inte direkt min favoritaktivitet, men det ska ju göras!

Kramiz

Just delicius

Kategori: Tapeter

image39

Tapeter & åter tapeter....
Jag är verkligen nära nu att påbörja lillasysters rumsupprustning. jag har nästan helt klart för mig hur det kommer att se ut... Hon kommer tom. få en liten "Walk in closet" modell mini, men det ska ju börjas i tid. Eller hur?!

Idag blev jag helt såld på den här tapeten. Det lila i den var en underbar färg, så om jag bara får min sambo att åtminstone inte kräkas på den så tror jag att jag slår till på den!! 
Det kommer nog att vå vara fond på ett par ställen och den kommer att bli perfekt i hennes lilla kryp in.

Ha en bra tisdagkväll...

Kramiz

Ägget

Kategori: Snygga saker

image38

Måste bara visa er vad jag suttit och dreglat över halva kvällen... Fåtöljen "Ägget" som  Arne Jacobsen formgivit är ju bara hur läcker som helst!!!  Eller vad tycker ni?
Det slog mig när jag satt och drömde som mest att jag har ju faktiskt en gammal fåtölj uppe på vinden som liknar den där , iallafall litegrann. Och om den bara kläs om i ett nytt och helt tyg så skulle den visst kunna få stå i mitt vardagsrum...  OHHH vad jag blev inspirerad nu!!!

Det kanske blir vardagsrummet som står på tur???
Nä Lillasyster MÅSTE få i ordning sitt rum, men fåtöljen lär inte behöva vänta den heller...

Kramiz

Tapetspaning

Kategori: Tapeter

image34     image35
Spire Grape                                                     Keystone Grape

Hej.
Idag har jag varit med barnen hos min kusin M och hälsat på. Vi blev bjudna på en fantastiskt god äppelpaj som jag gärna vill ha receptet på.. :) Även Storasyster tyckte att den smakade gott och hon är MINST SAGT tjurig när det gäller mat.

Förövrigt så har jag kollat runt bland tapeter till Lillasysters rum.
Hittade det här på  tapetoramas sida. Dessa två kommer från Natasha Marshall & kostar 720 kr / rulle. Det kan ju kännas lite väl saftigt i ett barnrum där det med all säkerhet både ska ritas och pillas i allmänhet, men vi får se. Gillar inte färgerna på de här 2, men mönstret känns kul.
Är mer inne på turkost just nu, så jag får leta vidare men det är ju ett angenämt problem.

Imorgon är det jobb för min del, det var ett par dagar sen sist... så vi får väl se om jag orkar ta mig upp i tid.
Senaste dagarna har jag varit så vansinnigt trött. Är det mörkret, eller har jag ballat ur sen jag jobbade natten till måndag?

Kramiz

Muffinsformar från inreda.com

Kategori: Snygga saker

image33

Söndag...det är alltid lite trist tycker jag när det är söndag... Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör det, men nått är det.
Längtar ofantligt mycket tills det blir advent och man får börja jul-mysa... Hittade dessa otroligt snygga bakformar på inreda.com idag. Tänk att få en nygjord lussebulle i dessa!? Skulle inte det smaka mumma?

Idag har familjen varit och tittat på tomten på blomsterlandet igen. Lillasyster är inte så förtjust i honom än, så vi tränar oss för fullt så hon inte ska vara så jätterädd när det väl är julafton, men det är ju inget som säger att övning i det här fallet räcker...
 Inatt är det jobb för mig. Hur nu det ska gå. Det är ett tag sen jag jobbade natt och jag kan inte direkt säga att jag känner mig så pigg så vi får väl se vad jag tvingas ta till för knep för att hålla mig vaken denna mörka, och jag förmodar, kalla natt.

Ha en mysig söndag och sov så gott ni som får det.
Kramiz

Hemtex & more

Kategori: Allmänt

image30
Bild från Hemtex & more

Idag hittade jag en, i min värld, ny butik. Den heter "Hemtex & more" och finns på sergelgatan och Heron city.
På  Hemtex sida kan man läsa :
"Vi inreder och handlar hemtextiler som aldrig förr. Hemtex vill med sin ledande position inom Nordisk hemtextil ta ett nytt kliv ut på marknaden och utökar sitt sortiment inom design och heminredning. Hemtex&More blir koncernens största butiker med bredare sortiment.  
Eftersom man idag förnyar sina hem efter årstid vill Hemtex med detta inspirera sina kunder ännu mer. Man sattsar på ett säsongstorg där det visas en komplett miljö med det allra senaste. Genom att lokalytan blir upp till tre gånger så stor som en normalbutik finns gott om plats för nyheter. Inte minst blir det en rejäl storsatsning på målgruppen barn och baby."

Va!!! Det låter som en butik helt i min smak. Det mesta finns alltså under samma tak. Det ska bli intressant att besöka den butiken!
Hoppas att den kommer lite närmare mig oxå...

Idag har jag fixat klart ett köksskåp. Det blev svart tapet på den bakre väggen och svart medaljongmönstrad vaxduk på hyllplanen. Det blev riktigt bra.
Glasen och kopparna til och med glänser lite extra mycket nu.
Hur som helst så undrar jag om det är nån som vet var man kan hitta dörrhandtag i form av en knopp ( som man vrider för att öppna dörren)
Är lite sugen på att sätta sådana på vår halldörr.

Ha en trevlig fredagkväll
kramiz

Ps. Malin , jag har oxå ett wall tree på G. Det ska bli riktigt skoj när det är klart.. Ska bli kul att se ditt oxå  Kram


CANCAN & SHAPE

Kategori: Hallen

image29

Äntligen har jag bestämmt mig för en ny lampa i hallen.. Det blev två st cancan lampor från mio.
Har även en vit sådan i sovrummet men jag valde svart i hallen. Det blev faktiskt riktigt bra. Lite roliga och lagom mycket ljus. Sen är ju faktiskt priset så att om jag lessnar efter ett tag så är ju inte det hela världen då lampan kostade 250 kr.

Igår var jag in på den nya inredningsbutiken Shape som öppnat här.
Jag måste säga att jag blev glatt överraskad av deras utbud. Jag hade nog redan sorterat bort dom som en potentiell shopping butik, men när jag väl hade gått runt där inne så insåg jag att här kan jag faktiskt komma att hitta både en hel del julklappar och även lite nytt och roligt till Lillasysters rum. Alltid skoj att bli överraskad. Jag hade trott att det bara skulle vara en billighetsaffär med massa rappel, och jag är verkligen inte för sådana butiker, ingen nämd och ingen glömd!

Den här dagen kommer att  bjuda på ett möte på förmiddagen, tapetspaning och sedan middag hos barnens farmor & farfar.

Kramiz