ANNIEBO

Uteaktivitet

Kategori: Stugan

Veckorna vi tillbringat i stugan har farit fantastiska. Jag berättade ju tidigare att Storasysters önskan om en studsmatta hade blivit verklighet. Där har hon och Lillasyster tillbringat MÅNGA långa timmar sedan den kom.


Jag har hittat små projekt, bla målning.
Intill huset, på andra sidan vägen står ett gamalt garage som det kom fram att dörrarna på det inte fått sig olja sedan 80-talet. Hög tid att ändra på det tyckte jag och så var det igång. Sen fick jag även lov att köpa lite färg och pigga upp med.

Här är det sambon som tagit över penseln en stund...
Fodret kring dörrarna är vita nu och garaget ser så mycket trevligare ut.Hur ser då mina betongalster ut??


Jag har valt att inte putsa till ovansidan på fågel/fjärilbadet. Gillar det lite ruffa här


Står i min nytillverkade lilla rabatt gjord av bortgallringar från trädgården hemma. Billigt och bra.
Den stora stenen i bakgrunden låg under jord just där jag ville plantera, men med lite tjurighet och hjälp från min far så är den nu ovan jord istället.


Även Mellanbror trivs som fisken i vattnet där. Ännu mer nu sedan han i Söndags fick låna en liten fyrhjuling av min gulliga kusin ( som förövrigt bjöd på oväntat god middag )


Till saken hör även att 4 dagar tidigare hade morfar varit och köpt en fyrhjuling, modell större, så nu kör de iväg på sina små projekt efter varran, stor först liten sen...Han är sååå stolt.En liten blomsterportal har även kommit på plats. På den är tanken att en clematis och en kllätterros, New Dawn, ska göra sommaren gladare för oss. Hoppas bara att de tar sig så jag får börja njuta snart.

Hoppas på att sommarvärmen som är utlovad i helgen verkligen kommer så växtligheten tar ordentlig fart..

Våra hyresgäster/Beskyddare

Kategori: TrädgårdUnder våra veckor i stugan så har nya ägare tagit över vårt hus...eller de kanske vaktar det åt oss.
2 små taggiga varelser bor på vår gård och kanske med lite tur så får vi snart små bebisar under bron...
Jag tror inte att jag har sett igelkottar så ofta och på så nära håll som nu, spännande och intressant.
Hittade även deras ingång idag..


Så nu gäller det att se upp var man sätter fötterna när man lämnar bron i sommar.
Vill varken trampa på den lilla eller göra honom (?) illa.

Läser på kottar.se
"Parningssäsongen börjar i april/maj och fortsätter t o m juli. Ungarna föds oftast i ett löv- och mossbäddat bo mellan maj och augusti." ( Precis så ser det ut under vår bro..)

 "Vanligast är att igelkottarna får 3-4 ungar per kull" ( Kanske skulle ta hand om en? )

"Ibland kan man höra igelkottarna fräsa, snörvla och fnysa, speciellt vid hanarnas oblodiga kämpalekar under parningstiden." ( Är det det vi lyssnar på när vi sitter ute??! )

Nog om detta, uppdaterar om de blir fler. Det är nämligen 2 stycken som hyr, så snörvlandet, fnysandet och fräsandet kan väl kanske bara betyda en sak....

Till er som bor här ikring vill jag bara berätta att vi INTE har nämt för barnen vilka som flyttat in med tanke på de små livens bästa.
Ni kan väl vara vänliga och inte heller prata så högt om det...

Svar på biopsin...

Kategori: cancer

25/5 2008
Imorgon är det operation och insättning av PEG och sen blir det cytostatika på måndag kväll eller tisdag...

27/5 2008
I måndags blev Storasyster opererad igen. Den här gången sattes en PEG in i magen så att vi kan ge henne mat i den istället så att man slipper tjata om maten hela tiden, då aptiten inte är den bästa, just nu obefintlig.
Eventuellt kommer hon att få andra svängen cytt idag, bara det inte kommer nån mer feber under dagen...

Håll tummarna 

Det känns underligt att det har gått ett år sedan allt det var, och ännu mer konstigt att IDAG, ett år senare, kunna skriva och berätta att svaret på biopsin som gjordes för ett par veckor visade att de INTE kan se några levande celler från hennes rabdomyosarkom eller annan cancer !!! 

Det känns så otroligt skönt, men samtidigt så ska man väl inte ropa Hej innan det slutgiltiga svaret har kommit. En ny biopsi kommer att göras inom någon vecka för att hennes läkare vill vara på den säkra sidan...

Vi är iallafall en BRA bit på väg och med ett sådant besked så har man iallafall fått upp hoppet lite mer.

Jag är så lycklig att jag vet inte vad jag ska skriva...

Biopsi och handledsfraktur....

Kategori: cancer

Hallå , nu är jag här ....

Mycket tid den senaste veckan HAR spenderats i stugan och faktiskt har vädret varit så pass bra att jag har fått vara ute och pillra.
Bla så kom en granne över med en släp full med cement, färdigblandad, så det vaara bara att snabbt leta fram kärl att gjuta i . Det blev både värmeljushållare, marchall/ blockljushållare, fågelbad, krukor och annat smått o gott. Varken jag eller min mamma har gjutit förut och med tanke på det så är jag riktigt nöjd med resultatet.  Har ej fotat våra allster än, men när jag gjort det kommer jag att lägga ut dem här för bedömmning....Hua

Storasyster har verkligen önskat sig en studsmatta... så en lördagkväll för ett par veckor sedan så fick hon nummret till önske-Gunnar av morfar. Han gick in och Storasyster satt kvar ute och efter mycket modsamlande så vågade hon ringa till honom och berätta att hon så gärna ville ha en studsmatta. Han lovade att han skulle skicka den till henne i slutet av veckan och förra torsdagen kom den...Stor och lyckan var total för henne.
Jag vill oxå ha Önske-Gunnars nummer......

I Onsdags var vi så åter igen ner till Umeå för att ta en biopsi på den vidriga knölen...
Allt gick bra, men det var många minnen som kom tillbaka när vi mötte henne på UVA efteråt.
Speciellt eftersom hon hade ett liknande förband på sidan av halsen/ kinden som hon hade för ett år sedan när allt började.
Till veckan får vi föroppningsvis svar på vad det är som har vuxit.
När vi landade hemma på kvällen var hon lite ledsen och vi låg länge och pratade i hennes säng och så sa hon
- Vet du vad jag vill mamma ?
- Nä, berätta.
- Jag vill bara leva !

En 7 åring ska inte behöva ha det så här...

Till årga på allt så hade vi städdag här i kvarteret i går... Lillasyster står på en gunga och har fått upp världens fart sen ska hon peka på något, släpper taget om gungan med ena handen sen flyger hon av den.
Resultatet av det är en fraktur på handleden som ska vara lindat och spjälkad i 4 v och det får inte bli blött...

Tragiskt, men det är dock en liten bagatell i sammanhanget....

Varför ska livet bara rinna på, när det finns så mycket annat som kan inträffa???
Kram på er som fortfarande tittar in här

Ständigt denna oro !

Kategori: cancer

Ja för det är faktiskt så.
För ett par veckor sedan var vi som ni vet ner till Umeå och skulle göra en MR på Storasyster.
Detta var för att se hur det ser ut där tumören satt och för att se hur ärrvävnaden hade förändrats sedan i november när den senaste bilden togs.
Allt frid och fröjd tills för en vecka sedan då läkaren från avd ringer och berättat att de nu granskat bilderna och de har sett att knölen har vuxit sedan november....
VAAA allt annat än det.
Att den har vuxit kan bero på att det har blivit mer ärrvävnad, men även att tumören inte längre är känslig för cytten och att den därför har kunnat börja växa igen.

Så hela förra veckan var vi i ett stort orosmoln och vissa dagar såg jag bara framför mig begravning...

Igår var vi så återigen i Umeå och fick träffa öronläkare som nästa tisdag kommer att ta en biopsi på knölen, så nu återstår 1 veckas orolig väntan på op, sen ytterligare 1 veckas oro och väntan på svaret på biopsin, är det tumörceller eller är det ofarlig ärrvävnad ?!?!

På grund av detta så kommer jag mest troligt att vara lite frånvarande här ett tag, men återkommer inom kort. Har ingen inspiration och ingen lust att sitta vid datorn utan kommer att gräva bort min ilska och oro ute i trädgården.
Bara att hoppas på sol, så man slipper sitta inne och fundera.

Kram till er alla