ANNIEBO

Glömt & Gömt

Kategori: köket

Jag har lite problem med mitt minne för tillfället, men de saker som mitt minne hade slumpat bort för ett tag sedan letadejag rätt på idag.
Det handlar om 4 st ljuslyktor, 3 st inhandlade på mios reabord för... 1, eller kanske var det 2 år sedan.
De fick ingen given plats när jag kom hem med dem och har mer eller mindre varit bortgömda hela den här tiden. Tills idag ! Nu står de på skåpet i köket och jag gillar mönstret de ger på väggen bakom...


Den sista ljuslyktan köpte Sambon på Indiska i våras.
Ni som har hängt med vet att den egentligen hade en plats att stå på redan vid inköpstillfället, men den kom aldrig ända dit. Utan den blev stående i hallen, kvar i sitt papper och idag när jag tokrensade där inne så fick den komma fram.
Inte ute på altanen dock men iallafall så att den syns. Lite xtra skoj är det just för att det inte är jag som köpt den utan sambon som sagt..Själar säger aldrig farväl

Kategori: Storasyster
Det är ett bra tag sedan jag fick denna underbara tändsticksask av min kusin.
Jag tycker att budskaet på den är helt underbart och jag ska erkänna att jag inte slösar med tändstickorna i den. Varför kan jag inte riktigt förklara, men jag är otroligt rädd om den. Den står i vardagsrummet bredvid ängeln som låg på vår bro strax efter Storasyster dött. På samma ställe står ett litet spöke som hon fick av en enderbar sköterska på avdelningen. Under spöket finns ett budskap " Hej. Jag är ditt personliga husspöke. Ha mig i ditt hem så beskyddar jag dig från andra spöken och du blir spökfri "
Där finns oxå en ljuslykta som vi fick av ett par grannar som oxå förlorat ett barn.

Jag vet inte vad jag ska kalla dagen , men ett års dagen får jag kalla den nu, så kom min kusin med en underbar och lite speciell blomma till oss...Den står såklart oxå på samma ställe.
Jag märker nu att alla dessa saker som på ett eller annat sätt förknippas med Storasyster har hamnat under hennes foto.

 

Snart klart

Kategori: Mellanbror

Den 17 oktober började jag riva tapeter i Mellanbrors rum. Det satt en strukturtapet där sedan tidigare som inte var speciellt enkel att ta bort, men med hjälp av en kniv, tjurighet och barnen så försvann den relativt snabbt.
När den väl var borta insåg jag till min fasa att vi skulle bli tvungna att bredspackla alla väggar för att få ett bra underlag att måla och tapetsera på. Jag är verkligen inget stort fan av slipdamm, spackla gör jag gärna, men inte slipa !  Så istället satte jag fart mot stadens trevligaste färgbutik och köpte några rullar easy cover och efter mycket limmande, många dagars uppehåll och kliande händer var det klart med underarbetet.
När alla väggar var limmade ett varv till började det roliga. Målandet !

1 vägg är nu målad svart. 1 vägg är målad vit med undantag för ca 1 ½ m av väggen som oxå den är svart och en vägg är tapetserad.
Nu återstår bara det roliga, piffet, fast jag kanske ska låta Sambon göra sin väggmålning innan jag går loss för mycket...
Men lite har jag hunnit iallafall och rummet känns så mycket större nu fast det är samma möbler, bara annan placering. Men jag har rensat ganska hårt bland hans leksaker...

Tjuvtitt


Sagas livslust

Kategori: Storasyster

Jag är förstummad, chockad och otroligt glad !

När tanken om Sagas livslust föddes trodde jag verkligen inte att så många skulle vilja hjälpa till.
Nu är det så många, både privata och företag, som skänkt så många fina saker som jag hoppas kommer att glädja många barn framöver.
Så här ser det ut i en hörna i sovrummet just nu och jag väntar ännu på lite paket som inte kommit än.Jag som gärna väljer att vara pessimist började att lägga sakerna som kom i garderoben, men det visade sig bli otroligt mycket mer saker som skulle komma in.Som ni ser så behöver jag ta tag i det här och strukturera lite bättre.
"Kontoret" till Sagas livslust kommer att vara i Storasysters rum, såklart...
Även Sagas livslust sidan ska tas tag i och uppdateras, mycket fattas än...

Jag hoppas på att kunna börja packa ihop och glädja några barn ut inom kort.

Tusen tack till alla som har bidragit och alla ni som vill bidra är såklart välkommna att göra det även i fortsättningen !

Väggklocka

Kategori: Jag tävlarHos CarlssonKarlsson hoppas jag nu på tur...
Vinsten är den här, stora, snygga klockan som jag tänker mig kan passa utmärkt i vår hall en vacker dag !