ANNIEBO

En riktig gran

Kategori: Jul

Jag har tagit jullov nu och njuter för fullt !
Har sett Ernst och flyttat familjen till stugan och vi alla har världens underbaraste veckor att se fram emot.

Idag har jag kokat mer knäc,k på barnens begäran, och bakat biscotti och grilljerat skinkan ( som ingen i familjen egentligen tycker om men jag kunde inte låta bli då det är en sån juldoft som jag inte kan vara utan). Julklapparna är inslagna.
I år gjorde jag och Sambon det enkelt för oss, det blir en dator till Lillasyster ( hon har sparat till en dator i snart 2 år) och ett PS3 till Mellanbror ( och såklart ett pirates spel till).

Jag vet inte om jag berättade om vår gran förra året, men hur som helst så var det samma sak i år. Barnen fick fria händer och den är fin, men inte så enkel som jag vill ha den.
Barnen fick även klä granen i stugan härom dagen och den blev snarlik den där hemma.

Förra veckan när vi var i stugan och var ute med skotrarna passade vi på att, med hjälp av morfar, hugga en liten gran som jag skulle få klä själv.
Den står nu i trapphuset i stugan och har idag fått både belysning och smycken...Hoppas att ni alla får en alldeles underbar jul !!

Enkel Julgrupp

Kategori: Jul

Det var superduper länge sedan jag skrev något här, igen.
Har nästan inte haft nån tid över till fritid alls den senaste tiden.
Mycket beror på att jag ,äntligen, har fått ett riktigt jobb.
100% dessutom, så all tid som jag kunnat ha på lediga dagar och lediga förmiddagar tidigare har helt försvunnit.
För mig är det helt nytt att inte vara ledig en vardag och eftersom jag absolut inte är någon kvällsmänniska utan gärna lägger mig vid 21 blir tiden till disk, tvätt, pyssel, pynt och annant roligt, minimal.

Dessutom har jag nästan inte varit hemma nån helg eller kväll heller.
Det har varit möten, x-tra jobb på barnavd, en helg i Uppsala med Barncancer Föreningen, taekwondo gradering, träningar, bokklubb mm så när första advent kom så var jag inte redo eller beredd på jul redan.

Nu har iallafall barnen sett till att vi fått lite jul här hemma och de har klätt granen, bakat pepparkakor, julpysslat/pyntat och knäcken är kokad, tack vare att Lillasyster drog på sig lite feber.

Min vän Majjo bjöd med mig på en helkväll på blomnsterlandet där man fick göra sina egna julgrupper. Jorden lecakulor och mossa bjöds det på..
Jag hann inte leta fram några fina krukor här hemma, men det gjorde inte så mycket då jag hittade en fin att plantera i på blomsterlandet.

Det var en superrolig kväll och jag som är smått halvallergisk mot adventsgrupper som jag tycker ofta är för mycket har fått en enkel och stilren, precis som jag vill ha...

Tack till era alla som, trots dålig uppdatering, fortsatt titta in här.
 
God jul till er alla!!!


( om jag inte hinner återkomma innan dess )