ANNIEBO

Drömmar & Sorg

Kategori: Allmänt

image28

Jag är ju som alla vet rätt så rastlös av mig, och nu när ett projekt snart är klart är jag redan i full färd i planering av hallen nere, toa 1 , Lillasysters rum och vardagsrummet... Vet bara inte vilket jag ska sätta klorna i först. Men hur som helst så har vi en vind som inte är inredd än. Vi planerar att inreda den så småningom och har då tänkt ha det som allrum, där tv och dator ska få plats. MEN då såg jag den här bilden och fantiserade genast om att inreda vinden som ett stort relax rum. Vore inte det ballt. 60 kvadrat bad/relax...
Drömma går ju.

Funderar fortfarande på hur jag ska fixa till vår toa 1. Är det nån som vet om man kan måla på en våtrumms matta?!
Tänker mig att det kan vara billigare än att kakla eller byta väggmatta..
Är sugen på att måla väggarna och göra nån typ av fond bakom handfatet...
Vi får se.

Dagen har förövrigt gått i sorgens tecken.
E. jag saknar dig!

Ha en skön måndag kväll
Kramiz

Inget IKEA

Kategori: Allmänt

image27

Här är muggen som jag hittade på Åhlens här om dagen.
Jag blev så glad när jag såg att det var en uggla i den. Jag har så smått förstått att ugglor och träd är en genomgående sak i min nya inredning.
Kudden som ska vara på bänken i hallen har även den fabel tyget på sig, så där kommer ugglorna igen, och träden finns ju lite här och där.

Den här helgen jobbar min sambo så det finns gott om tid till att fixa och greja här hemma. Vet bara inte var jag ska börja. Jag är grymt sugen på Lillasysters rum, men har bestämt mig föar att hallen ska få bli klar först.
Igår sydde jag klart dynan som ska ligga på bänken och den blev riktigt bra. Nu ska bara själva bänken målas ett varv till , sen är den klar.

Tyvärr blev det ingen IKEA resa för min del den här gången... men jag bestämmde mig snabbt för att skicka en beställning men min mor, bläddrade i katalogen och kollade på nätet, men jag hittade INGENTING som jag ville ha. Konstigt. Vad håller på att hhända med mig. Ialla fall så kom storasyster in och hittade fort en lampa som hon ville ha i sitt rum, så en liten sak blev det iallafall att se fram emot.

Dags för lunch nu
Kramiz

Ljung och muggar

Kategori: Allmänt

image25

 Ett tag sen sist...
Som ni vet så var jag på utbildning i måndags. Det var riktigt roligt och otroligt lärorikt.
Jag var ju lite nervös dagen innan men jag tycker att jag klarade det bättre än jag hade förväntat mig. Nu var det ju i och för sig bara en docka jag skulle "rädda" och jag vet ju inte exakt hur jag skulle reagera om det var ett riktigt barn, men det var endå bra att få öva lite mer Och det känns som om jag skulle fixa det , iallafall hyffsat.  Övning kan man aldrig få för mycket av. Särskilt inte när det faktiskt handlar om liv eller död. Nu är ju inte jag i vilket fall som helst "överhuvud" i i en sån situation, men det är ju viktigt att jag kan det jag ska göra. Nu känner jag att jag trasslade in mig lite i det där, men jag hoppas ni förstår vad jag ville ha sagt.

Här om dagen var jag på stan och hittade ett par URSNYGGA muggar pååå.....Åhlens.
Jag föll direkt och hem kom dom. Tidigare på dagen hade jag varit och betalat golvet och tapeterna och gissa om jag blev glad när jag fick veta ett dom har en höstkampanj nu och eftersom jag köpt X antal tapetrullar från boråstapeter så fick jag 6 st jättesnygga muggar, så nu kan jag byta ut litegran i det skåpet!

Sen strosade jag vidare och köpte ljung som nu sitter under köksfönstret. Jag gillar verkligen ljung. Det är höst det.

Idag har min kära sambo skruvat ihop hallbänken som han sågade ut här om kvällen så senare i kväll blir det till att måla. Jag kanske hinner 2 varv om jag lägger manken till. Den passar såå bra där den står. Precis lagom stor. Sen är det bara att sy dynan som ska var på den och vips så har vi en halvklar hall ialla fall. Lite mer ska han allt få såga, den unge herren.

Kom att tänka på idag att det verkligen snart är dags att fixa iordning Lillasysters rum. Stackars henne som bara får väbta och vänta på att NÅN ska ta tag i hennes rum...
Jag planerar för fullt nu. Just nu är jag inne på att rummet ska gå i grönt, men vi får se vad jag bestänner mig för i slutet. Det kan bli turkost oxå, vi får se...
Ååå vad mycket roligt jag har framför mig!!!

Nu pockar Storasyster på uppmärksamhet...

Kramiz

ÖNSKAR & HOPPAS

Kategori: Allmänt

JA det är så min kväll ser ut, för om jag har riktigt tur kanske jag kan ta mig iväg på IKEA   nästa helg . Det vore inte helt fel, för det är verkligen ett par saker som jag skulle behöva därifrån Bla. den här ramen.


image23
Men än så länge är det verkligen bara kanske... Trist att det ska vara så LÅNGT att åka till IKEA, det blir inte direkt att man spontan tittar in där. Å andra sidan är det kanske lite bra oxå för jag vill egentligen inte ha ett  "ikea-hem", men det finns ju många bra och billiga grejer där som inte behöver stå ut så mycket här hemma. Förstår ni hur jag menar?
Men alltid kan man ju komma hem med ramar, textil, ljus, servetter och annat smått & gått därifrån.
Nu när jag verkligen tänker på det har jag nog ett ganska "standard" hem vad gäller ikeavaror, det är nog kanske mest i barnens rum som det finns IKEA prylar... Eller ... Ska fundera med på den saken...


Idag har vi som sagt  varit på dop. God smörgåstårta och en jättefin tårta blev vi bjudna på. En hel del bilåkning har vi oxå gjort. Min syster bor drygt 13 mil ifrån mig, så det är inte bara att ta benen och traska när man ska träffas, men det går... Och lill-prinsens dop varken vill eller kan man ju missa.
Lite trist är det faktiskt att inte ha henne närmre, men vad ska man göra ?
Hon har ju sin familj där och jag min här , så det är bara att acceptera...
Tycker nog att vi träffas rätt mycket endå.

Nu är det hög tid för mig att börja plugga inför kursen jag ska på imorgon , så tills dess
Kramiz

Träd & fönsterbrädor på plats

Kategori: Allmänt

image19image20image21image22

Japp här är dom. Träden jag var så ivrig att sätta upp häromdagen.
Dom sitter så fint på väggen vid trappen. Där satt dom och gjorde ingen något ont, bara passade perfekt ända tills min kära sambo skulle gå upp för den trappen... Han tror nog att han har något breda axlar för på nått vis lyckades han knuffa till trädet i mitten så det ramlade ner och tappade delar av en gren, GRRRRR
Kan bli så att HAN får åka och köpa ett nytt HELT träd på måndag....

idag på förmiddagen satte min sambo ÄNTLIGEN upp fönsterbrädorna i köket, ( kompensation? samvete? godhet?)  Gissa om jag saknat dem?!
Så snart dom satts upp så bar det av till blomsterbutiken. Jag hade som svapskäl att barnen skulle få se på alla tomtar som , redan, kommit fram där , men vi vet ju alla att jag själv ville dit för att köpa lite nya blommor till köksfönstret. Det blev både en ny blomma och kruka och ljuslyktan. Blev kär i den första gången jag såg den och nu är den äntligen i min ägo. Jag är såå glad.

Förutom den lilla trippen så har jag även hunnit med att vara på stan en sväng idag och min vana trogen så kom jag hem med en lyckta från indiska , lite smycken, en filtlåda till hallbänken och tyg till sittdynan på hallbänken. Jag är riktigt nöjd med dagen inköp...

Jösses vad det är skoj att shoppa och fixa här hemma...

I morgon är det dop som gäller för den här famijen, så det blir nog inte mycket gjort här hemma kan jag tro. Om jag inte får för mig att stiga upp i ottan och pyssla....

Ha en mysig lördag kväll
Kramiz

Pimpat toan

Kategori: Toa 1

image18

Igår var jag och strosade på staden och då hittade jag sååååå mycket snygga grejer på Åhlens av alla ställen.
Så jag var ju bara tvungen att införskaffa dessa saker så nu har toan uppe fått sig en litet men ack så välbehövligt pimpning. Det blev en svart korg att förvara toarullar, blöjor och tvättlappar i. En ny sophink, svart med push-lock om ni förstår?!  Och 3 bruna ljus som doftar choklad, mums, lite nya handdukar och en svart matta.

Tidigt i morse gick jag upp för att få starta mitt projekt och det började med att en gammal ful trähylla på träfärgade konsoller skruvades upp på väggen ovanför toan och sen var det fram med färg och pensel och vips så var den svart och genast mycket snyggare. Sen planterades en del blommor om och fick äran att ståta inne på den nya hyllan.  En gammal ljuslykta som jag haft liggande fick komma fram och den hänger nu så fint inne på toan och sprider ett mysigt sken. Tänk vad ett ljus kan förändra en stämning!

Jag vet, golvet och väggarna ser förskräckliga ut, men det är liksom inte läge nu i vår budget att tok renovera där, så tillsvidare får det här duga... Men nån vacker dag ska den där toan, som dessutom är "gästtoa" få en STOR renovering... Jag längtar tills den dagen infinner sig!

Hur som helst så slutade inte min shopping på Åhlens. Mina ben tog mig sedan till en av stadens inrednings butiker och där var jag ju bara tvungen att köpa 3 st vita träd som ska sitta på väggen. Bild kommer snart...

Sen drogs jag till H&M och där hittade jag för första gången på riktigt länge ett par byxor. Tyget känns lite som ull och byxorna är svart/grå och rutiga. Även en skjorta slak med i kassen hem! Jag är så lycklig över dagen!

Nu ska jag gå och fortsätta uppe. Träden väntar på att få komma upp ur kassen och upp på väggen.
Tre tavlor som jag målat ramarna på väntar på sitt motiv och ja jag är lite sugen på att piffa!
Kram på er

Blommor & Blader

Kategori: Allmänt

Häromdagen hade vi besök av min syster och hennes 2 gullungar. Det är riktigt skoj när dom kommer på besök och man har nån att sitta och skvallra med, dagen sår så mycket fortare så...
Var oxå på blomsterlandet och kunde inte motstå att köpa en ny blomma till mitt "nya " hem.
image17
Jag blev kär direkt i den höga krukan. Och den passar perfekt i den nya öppningen vi gjort.
Min kära sambo listade klart i går så snart börjar det leva om på vinden när han ska såga ut bitarna till hallbänken, Det ska bli riktigt skoj att se om den blir så bra som jag tänkt mig. Hoppas.
Sydde kudden som ska vara på bänken häromdagen och den blev bättre än jag hoppats på. Tänk att jag kunde sy den utan att bli sur på min symaskin en enda gång.....Fantastiskt!

Jag var förresten in och skulle köpa diskmedel och tvål pumpen från Cult Design, men gissa om jag blev snopen... Den fanns inte så nu kan jag bara hoppas på att den kommer in snart, men så surt det kändes när jag verkligen VILLE ha den NUUU...
Det finns förövrigt en hel del grejer jag skulle kunna köpa där. Gillar det mesta.

Ha en bra dag.

Före / Efter

Kategori: Hallen

FÖRE  
image13

 
EFTER
image14

Hi hi hi hihi hi hi hi hi hi hi
Nu är det ju nästan klart!!!
Jag är sååå nöjd...

Dörrarna har målats vita och det fattas fortfarande ett varv på den ena men det är ju ett kärt besvär...
Kan hända att jag inte gillar våra stolar så värst mycket, men det går ju alltid att åtgärda. Eller hur.
Nu måste jag bara gå en sväng på stan nån dag och se om jag hittar allt jag vill ha. Vill verkligen ha diskmedelspumpen och tvålpumpen från Cult Design och massor med nya krukor och blommor. Det verkar inte bättre än att jag kommer att bli tvungen att spendera lite pengar snart...

                
Som ni ser är gardinerna på plats, men fönsterbrädorna har fortfarande inte kommit upp, men det blir, jag lovar. Jag hoppas på ikväll. Har spanat in ett par riktigt snygga krukor som ska få bo i köksfönstret...
ÅÅÅ vad jag längtar att börja piffa, men det fattas ju som sagt lite mer i hallen....

Ha en super dag....

Kalas och Listning

Kategori: Allmänt

 Nu vill jag bara meddela att hallen SNART är klar.
idag har det listats och igår sattes sista tapeten upp. Det var i trappen och det var lite kruxig, men det gick till slut.
Dagen har oxå bjutit på kalas hos min kusin med mycket gott att mumsa på.
Det känns faktiskt lite trist att vi snart är färdiga. Jag tycker det är lite roligt att ha större saker på G här hemma, men jag vet inte om min sambo alltid är lika förtjust i det...
Det som är kvar i hallen att göra är hallbänken och en liten hemlis som ni kommer att få se när jag är klar med den...sy en kudde och piffa...
 
Kom att tänka på en sak häromdagen. Varför ska det vara så svårt att hålla ordning i en viss låda?
image12

Den här lådan ser rent ut sakt förskräklig ut, men jag KAN inte få ordning i den...
Hur har ni i era visp och slev lådor?!
Är det bara jag som har sånt kaos i den?

Nu ska jag natt de små.
Ha en fortsatt trevlig kväll
Kramiz

Vilken röra!!

Kategori: Allmänt

image11



Igår påbörjade jag den stora rensningen av det rum som nu mer är familjens hall. ( hallen man kommer in i är tänkt som gästernas)
Hur som helst så var det rummet inte rensat på , jag skäms att säga det, typ 4 år..... ni kan ju gissa vilken röra det var där inne. I det rummet står ett torkskåp och en garderob som jag har trott mig haft som städskåp, men när jag började rensa i den garderoben visade det sig att det enda som skulle vara kvar var dammsugaren, vilket genast avgjorde saken. Garderoben åker till skroten!
Efter att nu idag ha satt upp hatthylla, medicinskåp och några krokar till barnen . Rensat i en byrå och sorterat ut vad som ska vara kvar och inte, burit upp på vinden och målat en vägg kardemumma färg så kan jag känna mig nöjd. Nu är ett rum avklarat iallafall...
Min sambo ligger idag i magsjuka, så nått golv lär inte bli lagt klart idag. Men det blir väl det oxå, så småningom.
Fy vad surt med magsjuka. Hoppas inte jag oxå trillar dit för det har jag rakt inte tid med.
Den som lever får se.

Gillar

Kategori: Allmänt

                                                  image10
Vill ha!!!!
Den här lampan vill jag verkligen ha. Den kommer från mio och är bara så snygg. Vill ha den i min hall.
igår hann vi ( eller vi  & vi , min sambo) nästan lägga klart allt golv. när klockan var 23 ansåg vi inte att det var lämpligt att vara ute och såga och sambons knän, rygg och huvud var riktigt trötta. Det fattas nu bara ca 40 cm att lägga i hallen och sen ska det listas och piffas..hi hi hi hi
Det blir verkligen supersnyggt och det känns mycket större..
Jag är så glad att vi gör det här, det var inte en dag för tidigt.
Lev o må

Pysslat i trädgården

Kategori: Trädgård


image8

    
Här kommer lite bilder på en liten del av mitt trädgårdsprojekt denna sommar. Lite planering och mycket grävning, men jag hoppas att resultatet ska bli riktigt bra när alla växter kommer till sin fulla rätt när de börjat växa ut sig.
Lite extra spänd är jag på att få se kaprifolen som ska klättra på ställningen, den ska blomma i röd/gul/orange: Den kommer nog att lysa upp ordentligt mot det gröna och mot huset hoppas jag.
Mer bilder kan komma en annan gång...
         
Förövrigt så har dagen mest gått till att hålla barnen borta från golvläggning uppe, vilket inte alltid har varit så lätt, men jag hoppas på ett slående resultat. Jag har även tapetserat fonden i hallen, men bilder kommer först ikväll när golvet är lagt.
Håll ut!

Inte som jag tänkt mig

Kategori: Allmänt

Nej för dagen blev inte alls som jag hade tänkt att den skulle bli.
Jag som hade tänkt att  jag skulle sy gardiner och göra annat pyssel, men se jag satte igång och tapetsera och trots att jag var hemma själv med barnen så gick det så pass bra hatt faktiskt hela hallen nu är tapetseras i den vita tapeten, nu fattas bara fonden i hallen och i trappen..... Gissa om jag är både stolt och glad. Gardinerna kanske blir sydda imorgon...
Tänk att jag lyckades kombinera tre barn och tapetsering, jag trodde aldrig att det skulle gå SÅ bra som det faktiskt har gjort, ibland överaskar de små...
Imorgon kanske även min nyinköpta klocka kan få komma upp på väggen, jag älskar verkligen vitt...
Ha nu en skön lördagkväll. Kramiz
image5
PS. på bilden ser ni min nya klocka från cult design

Nya gardiner

Kategori: Allmänt

Igå lyckades jag tapetsera klart i köket. Det blir såå fint ( hoppas jag). Ivrig som jag är att få allt i ordning så åkte jag i sista stund och skulle köpa nytt tyg till gardinerna i köket och nya vita fönsterbrädor. Jag har alltid trott att om jag bara får ha vita tapeter så blir det ju inget problem att skaffa gardiner, men ack vad jag bedrog mig!  Nu när jag har vita tapeter så fanns det ju så många tyger att välja på. Tyget jag köpte är som ni ser nästintill lite hysteriskt och liknar ingenting jag haft tidigare i hela mitt liv, men det var ändå något i den som  jag fastnade för.

Vad tror ni om att göra 2 kappor i detta sprakande tyg?!

Idag är det en grå och trist dag så jag ska försöka sätta upp gardinstänger, gardiner och fönsterbrädor, men då borra och mäta så att saker sitter rakt inte riktigt är min starka sida antar jag att det kommer att bli min sambo som kommer att göra det...
Vi har förövrigt en lite tyst överenskommelse om att jag står för ideer, målning, tapetsering och piff i detta hus och han står för sågning och mätning och andra saker som kräver precision.
Det känns tryggt!
Lev och må...
image4

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Hej på er... här kommer en liten bild på mitt kök och hall som just nu håller på att genomgå en förändring. Nya tapeter nytt golv och lite öppningar här och där. Vänta så ska ni få se.
För övrigt så är jag en trebarnsmamma som älskar inredning och annat pyssel man kan ha för sig i hemmet.
Hoppas att ni får en super dag.
Välkommen till min värld!

image2