ANNIEBO

Månadens bok November

Kategori: Månadens Bok

I november läste vi en Niceville skriven av Kathryn Stockett

En fantastisk historia, tårarna rann, samtidigt som jag var arg, glad och upprörd. Alla känslor blandade sig, men  det är en historia som är så galen, fel och modig och stark.
En fantastisk bok!!!

Niceville

"När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.

Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.

Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid." Text ablibris.com

Läs den!!!
Ni kommer inte bli besvikna!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: