ANNIEBO

Detta har hänt...

Kategori: Allmänt

Sitter och tänker på allt jag borde göra.
I förrgår morse var det riktigt kallt och det är ett under att inte pellisarna hade frysit.
Jag borde verkligen börja höst städa ute i trädgården och jag borde verkligen torka golven inne, men just nu har jag ingen lust alls.......

Ang höststädningen ute så började jag en trädgårds design kurs i måndags och i den så ska vi åka ut till deltagarnas trädgårdar och titta och min trädgård har verkligen bara vuxit och blivit vild den här sommaren, så en uppfrächning behövs.

Har ju lovat "lite" bilder från veckorna i Uppsala.

Först ut blir Junibacken


Sagotåget var helt klart uppskattat. Av både Storasyster och oss

Madicken


Emil i lönneberga


Karlsson på takets kryp in


Bröderna Lejonhjärta


Rumpnissar


Jag kan bara rekomendera er alla att åka till Junibacken om ni inte redan varit där. Välgjort och såå mysigt.
Passar alla åldrar och väl värt pengarna...

Sen har ju Storasyster blivit strålad varje dag oxå och då får hon ligga såhär i ca 20 minuter och undertiden de strålar och tar bilder så får hon titta på film.


Både det hon ligger på och masken är formgjutet efter henne så att hon ska ligga så stilla det bara går och för att de ska kunna stråla så exakt lika varje gång.
Här handlar det inte om mm precicion utan on 0,0 mm exakthet.
Det är en hel vatenskap och jag har faktiskt inte fattat hälften av hur det fungerar än...
Protoner slungas hit och dit och på nått sätt kommer de åt tumören och den ska minska, men hur det exakt funkar är för djupt vatten för mig.

För at lätta upp inlägget så avslutar jag med att visa att även jag funnit och fallit för de snygga tändsticksaskarna med Ernst på.
Helt underbara. 5 st är nu mer i min ägo.

Kommentarer

 • Anna säger:

  Vad mysigt det verkar vara på Junibacken :-) Dit måste vi absolut åka med flickorna i framtiden.  Er stortjej verkar vara så modig och duktig när det gäller strålningen. Det är fantastiskt eller vad jag ska säga, hur de kan veta exakt hur de ska stråla för att få bukt på tumören.  Hi hi, hela fem Ernst där hemma, det var inte illa det ;-)  Till sist kan jag berätta att de frostade stenlamporna du såg på min blogg kommer från Elkedjan.  Sköt om er! Kram Anna

  2008-09-03 | 15:45:26
  Bloggadress: http://tomteboanna.blogg.se/
 • Anna H säger:

  Det låter ju fantastiskt med Junibacken! Dit måste vi nog åka någon semester!  Visst är Ernstaskarna fina! Gillar dem verkligen. Tyvärr har jag bara tre stycken.  Ha en skön fortsatt vecka!  Kram Annah

  2008-09-03 | 21:34:55
  Bloggadress: http://ljuvligahem.blogg.se/

Kommentera inlägget här: