ANNIEBO

Dagarna på Ågrenska

Kategori: cancer

Nu har det gått ett tag sedan vi kom tillbaka till vardagen efter 8 intressanta, jobbiga och roliga dagar i Göteborg.
Resan ner började den 10 september med flyg ner till Arlanda, sedan 3 timmars väntan på nästa flyg som skulle ta oss till G-borg. Att vänta tre timmar på arlanda är inte något jag rekomenderar att göra med barn som nästan är sprickfärdiga av förväntan på veckan som kommer...
När vi väl hade landat på Landvetter så tog vi flygbussen in till Göteborg och letade reda på hotellet vi skulle sova på den natten.
Dagen blev alltså: Flyg, väntan, flyg, buss sedan ett litet hotellrum med 2 barn som hade galet mycket spring och pirr i ben och kropp :)

På söndag kl 11 blev vi hämtade av en taxi som tog oss ut till den underbart vackra ön Lilla Amundön där vi sedan spenderade 4 dagar...
Inte nog med att miljön på denna ö var något av det vackraste jag sett och upplevt, vilket välkomnande vi fick !
När bilen stannade kom personen som skulle ha hand om våra barn under dagarna fram till oss direkt vid bilen och hälsade och visade runt.
Den första dagen innehöll information om Ågrenska, lunch och sedan var det dags för oss föräldrar att lämna våra barn och påbörja ämnet som gjorde att vi alla var där.
Det var nu vi skulle berätta om det barn vi har förlorat.

Måndag, tisdag och onsdag var det föreläsningar hela dagarna, från 9-16. Det var onkologläkare, psykoterapeuter, präster och nån syskonforskare som var där och föreläste.
Alla var bra, men prästen och psykoterapeuten var i mitt tycke allra bäst.

Barnen hade egna aktiviteter på dagarna. Det var bl.a tågåkning, krabbfiske, snäckpyssel och så fick de göra varsin sorgbok. Varje morgon jobbade dom en stund med den.
Det är en otroligt fin bok och man märker att barn är duktiga på att prata och beskriva sorg, bättre än man kanske kan tro.

Både vi och barnen hade 4 fantastiska dagar på Ågrenska och träffade underbara människor som har gått igenom samma sak som vi.När vistelsen på Ågrenska var slut passade vi på att hälsa på hos min barndomsvän och hennes familj som bor i Göteborg.
IKEA, shopping och Liseberg hann vi oxå med.

Kommentarer

 • Anette säger:

  Förstår att barnen hade pirr och spring i kroppen! Blir intressant att höra mer om detta.  Glad att målet på insamlingen nåddes också =)  Kram på er alla, saknar er....

  2011-10-20 | 23:37:30
  Bloggadress: http://familjevillan.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Roligt att höra att ni hade det bra!!

  Bra att målet blev uppnått!  Blev helt begeistrad av trappen, en sån skulle jag vilja ha i min trädgård....men det är en dröm man kan fortsätta drömma ;)

  Kram Isabel

  2011-10-21 | 12:00:08

Kommentera inlägget här: